Bezwaar opvragen inkomen

Bezwaar maken tegen het opvragen van mijn inkomen en vermogen

Uw eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en uw eventuele vermogen. Wij mogen van de wet deze gegevens opvragen bij de Belastingdienst. Deze gegevens gebruiken we voor het berekenen van uw eigen bijdrage. Hierdoor betaalt iedere klant een eigen bijdrage die past bij zijn/haar inkomen en vermogen.

Vanaf 1 januari 2011 is het niet meer mogelijk om bezwaar te maken tegen het opvragen van deze gegevens. Dit komt door een wijziging in de wet (Bijdragebesluit zorg: artikel 4, lid 3 is vervallen). Voor alle klanten vragen wij vanaf 2011 direct uw gegevens op bij de Belastingdienst.

Persoonsgegevens en uw privacy

We gebruiken uw gegevens alleen voor het berekenen van de eigen bijdrage. Uw persoonlijke gegevens worden beschermd door de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Meer informatie hierover leest u in ons privacyreglement.

De gegevens die wij van de Belastingdienst ontvangen staan op uw beschikking. Bent u het niet eens met de hoogte van het inkomen, vanaf 2013, uw eventuele vermogen? Dan kunt u hierover een brief schrijven of een bezwaar indienen bij de Belastingdienst. Hoe dit precies werkt, staat op uw beschikking vermeld.
Voor meer informatie over wat u kunt doen, kunt u ook gratis bellen met de Belastingtelefoon, 0800 – 0543.