Automatisch betalen

U kunt de eigen bijdrage Zorg met Verblijf gemakkelijk automatisch betalen. U geeft ons dan toestemming om het bedrag op de factuur elke vier weken van uw rekening af te schrijven. Dit doet u met een machtiging.

Machtiging

Wilt u de factuur voor Zorg met Verblijf automatisch betalen? Gebruik dan het formulier Automatisch betalen van de eigen bijdrage Zorg met Verblijf (28-01-2014, pdf, 35 kB). Of vraag via het contactformulier een machtigingskaart aan. U kunt ons ook bellen. Voor uw veiligheid controleren wij dan de volgende gegevens van u.

  • Uw ZmV-nummer;
  • Uw Burgerservicenummer (BSN);
  • Uw naam;
  • Uw adresgegevens.

Houdt u deze gegevens bij de hand? Wij sturen u daarna nog wel een factuur voor de eigen bijdrage. Maar het factuurbedrag schrijven we automatisch van uw rekening. U hoeft dan dus geen acceptgiro meer te gebruiken.

Niet eens met automatische afschrijving

Bent u het niet eens met een automatische afschrijving? Dan kunt u deze afschrijving laten storneren. Storneren is het terugstorten van een afgeschreven bedrag op uw eigen rekening.

U kunt dit zelf regelen bij uw bank. U kunt hiervoor ook de gele (stornerings)kaart gebruiken uit onze set machtigingskaarten. Dit kan binnen 56 dagen vanaf de dag dat het bedrag is afgeschreven.

Let op: Dit kan alleen als de eigen bijdrage door automatische incasso van uw rekening is afgeschreven. Niet bij een overschrijving of betaling met acceptgiro.

Meestgestelde vragen over dit onderwerp