Automatisch betalen

U kunt de eigen bijdrage gemakkelijk automatisch betalen. U geeft ons dan toestemming om het bedrag op de factuur elke maand van uw rekening af te schrijven. Dit doet u met een machtiging.

Machtiging

Wilt u uw facturen automatisch betalen? Gebruik dan het formulier automatisch betalen (05-01-2015, pdf, 33 kB). Of vraag via het contactformulier een machtigingsformulier aan. U kunt ons ook bellen. Voor de veiligheid van uw gegevens controleren wij dan de volgende gegevens van u.

  • Uw ZMV-nummer;
  • Uw burgerservicenummer (BSN);
  • Uw naam;
  • Uw adresgegevens.

Wij verwerken uw machtiging zo snel mogelijk. Wij sturen u daarna nog wel een factuur voor de eigen bijdrage. Maar het factuurbedrag schrijven we automatisch van uw rekening. U hoeft dan dus geen acceptgiro meer te gebruiken.

Niet eens met automatische afschrijving

Bent u het niet eens met een automatische afschrijving? Dan kunt u deze afschrijving laten storneren. Storneren is het terugstorten van een afgeschreven bedrag op uw eigen rekening. Dit kan binnen 56 dagen vanaf de dag dat het bedrag is afgeschreven. U kunt dit zelf regelen bij uw bank.

Let op: Dit kan alleen als de eigen bijdrage door automatische incasso van uw rekening is afgeschreven. Niet bij een overschrijving of betaling met acceptgiro.

Meestgestelde vragen over dit onderwerp