Bezwaar opvragen inkomen

Uw eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en uw eventuele vermogen. Wij mogen dit van de wet opvragen bij de Belastingdienst. Deze gegevens gebruiken we voor het berekenen van uw eigen bijdrage. Hierdoor betaalt iedere klant een eigen bijdrage die past bij zijn/haar inkomen en/of vermogen.

Vanaf 1 januari 2011 is het niet meer mogelijk om bezwaar te maken tegen het opvragen van uw inkomen. Dit komt door een wijziging in de wet (Bijdragebesluit zorg: artikel 4, lid 3 is vervallen). Voor alle klanten vragen wij vanaf 2011 direct het inkomen op bij de Belastingdienst. 

Persoonsgegevens en uw privacy

We gebruiken uw gegevens alleen voor het berekenen van de eigen bijdrage. Uw persoonlijke gegevens worden beschermd door de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Meer informatie hierover leest u in ons privacyreglement. 

Het inkomen en/of vermogen dat we vermelden op uw beschikking, hebben wij ontvangen van de Belastingdienst. Als u het niet eens bent met deze gegevens, kunt u hierover een brief schrijven of een bezwaar indienen bij de Belastingdienst. Op uw beschikking staat hoe dit werkt.
Voor meer informatie over wat u kunt doen, kunt u ook gratis bellen met de Belastingtelefoon, 0800 – 0543.