De Belastingdienst geeft uw inkomen en uw vermogen aan ons door. Dat mag volgens de wet.

Uw inkomen

Wij berekenen de eigen bijdrage met het verzamelinkomen van twee jaar geleden. Uw verzamelinkomen is vastgesteld door de Belastingdienst op basis van uw belastingaangifte. Het verzamelinkomen is het totaal van uw inkomen uit de drie ‘boxen’:

  1. inkomsten uit werk, of een uitkering, en de eigen woning;
  2. inkomsten uit aandelen en dividenden;
  3. opbrengsten uit sparen en beleggen.

Heeft u geen aangifte inkomstenbelasting gedaan? Dan is voor u alleen een belastbaar loon bekend. Dit is het totaal van uw salaris of uitkering. De Belastingdienst geeft uw belastbaar loon ook aan ons door.

Op mijnoverheid.nl (andere website) kunt u het inkomen raadplegen dat de Belastingdienst voor u geregistreerd heeft.

Uw vermogen

De Belastingdienst geeft aan ons de grondslag sparen en beleggen door. De grondslag sparen en beleggen is het deel van uw vermogen (in box 3) boven het heffingvrije vermogen. Wilt u meer weten over de hoogte van uw heffingvrije vermogen? Kijk dan op uw aangifte of neem contact op met de Belastingdienst. (andere website)

Uw inkomen aanpassen

Het verzamelinkomen dat op de beschikking staat, ontvangen wij van de Belastingdienst. Kloppen de gegevens niet? Neem dan contact op met de Belastingdienst. (andere website) Wij kunnen uw inkomen namelijk niet zelf aanpassen. De Belastingdienst geeft eventuele wijzigingen automatisch aan ons door.