Let op uw persoonlijke gegevens!

Criminelen hengelen steeds meer naar uw persoonlijke informatie. Dat doen ze bijvoorbeeld met vervalste brieven, e-mails, websites of via telefoongesprekken. Met de informatie kan fraude met internetbankieren, pinpassen, creditcards of uw identiteit worden gepleegd. Let daarom op met uw persoonlijke gegevens! Stel altijd vraagtekens bij verzoeken om gegevens te verstrekken.

Waar kunt u op letten?

  • In een mail wordt u gevraagd op een link te klikken. Kijk in dat geval goed naar de samenstelling ervan. Vaak lijkt de site echt, maar is dat niet.
    De aanspreekvorm en het taalgebruik laten vaak te wensen over. U wordt bijvoorbeeld niet persoonlijk aangeschreven. Hoe onzorgvuldiger de tekst in een brief of e-mail is, hoe groter de kans dat u te maken hebt met phishing.
  • Wordt u een geldbedrag aangeboden? Wees dan extra alert!
  • Criminelen pakken ook regelmatig de telefoon om uw gegevens te pakken te krijgen. Bijvoorbeeld door zich voor te doen als bankmedewerker die uw gegevens wil controleren omdat er problemen zouden zijn met uw rekening. Wees dus ook aan de telefoon alert.
  • CAK-medewerkers komen nooit bij u thuis langs. Ook zullen wij nooit naar uw bankpas, uw pincode of contant geld vragen.

Iets verdacht meegemaakt? Meld het ons!

Heeft u als CAK-klant iets verdachts meegemaakt? Laat het ons weten. Kijk bij de contactgegevens hoe u ons kunt bereiken.