Ik heb schulden

Het kan iedereen overkomen. Geen werk meer. Of u of uw partner wordt ziek of heeft zorg nodig. Uw inkomen wordt lager, maar de uitgaven blijven hetzelfde. U kunt dan te maken krijgen met schulden. 

Bij het ontstaan van schulden is het belangrijk om op tijd hulp te vragen. Heeft u moeite met betalen? Neem dan altijd contact met ons op. Wij zoeken samen met u naar een oplossing. Zo kunt u schulden voorkomen of zorgen dat deze niet hoger worden.  

Wat is uw situatie?

Zijn uw schulden nog niet zo hoog? Of kunt u nog net rondkomen? Dan kunt u vaak zelf een oplossing vinden voor uw schulden.

Hoe ziet uw financiële situatie eruit?

Een eerste stap is om inzicht te krijgen in uw financiële situatie. Hoeveel inkomen ontvangt u per maand? En wat zijn uw uitgaven en schulden? Het Nibud heeft hier een eenvoudig stappenplan voor op www.zelfjeschuldenregelen.nl

Samen op zoek naar een oplossing

Met het overzicht van uw inkomen en uitgaven bij de hand kunt u contact met ons op nemen. Wij kijken dan samen met u naar een oplossing voor uw schulden. Bijvoorbeeld een betalingsregeling, of het aanpassen van de eigen bijdrage. Bekijk ook de andere mogelijkheden als u moeite heeft met betalen

 

Als u langere tijd schulden heeft, dan kan dit een probleem worden. Bijvoorbeeld als u meer moet aflossen dan u kunt betalen. Het is dan vaak moeilijk om van deze schulden af te komen. Er zijn in Nederland verschillende organisaties die u hierbij kunnen helpen. Een goed startpunt: uw gemeente. 

Schuldhulpverlening

Bij uw gemeente kunt u terecht voor hulp bij het oplossen van uw schulden. Dat noemen we schuldhulpverlening. Uw gemeente weet precies welke betrouwbare organisaties in uw regio hulp kunnen bieden. Daarnaast werken gemeenten samen met de Kredietbank Nederland en organisaties voor maatschappelijk werk.

Op de website van Het Juridisch Loket leest u meer over schuldhulpverlening

Budgetbeheer

Sommige gemeenten bieden naast schuldhulpverlening ook budgetbeheer aan. Budgetbeheer kan helpen om uw financiën te beheren. Op Regelhulp.nl leest u meer over budgetbeheer.

Als u problemen heeft met betalen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij kijken dan samen met u naar een oplossing. Bijvoorbeeld een betalingsregeling, of het aanpassen van de eigen bijdrage.

Bekijk ook de andere mogelijkheden als u moeite heeft met betalen

Neem contact op

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.