Ik heb moeite met betalen

Heeft u moeite met op tijd betalen van rekeningen? Neem dan altijd contact met ons op. Wij helpen u graag en zoeken samen naar een oplossing. Zo kunt u geldzaken op orde krijgen en (beginnende) schulden voorkomen.

Wat is uw situatie?

Bent u klant bij het CAK en heeft u moeite met het op tijd betalen van uw facturen? Neem dan altijd contact met ons op. Afhankelijk van uw situatie en regeling zoeken wij samen met u naar een oplossing.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Moeite met betalen van de eigen bijdrage voor de Wmo?

Wet langdurige zorg (Wlz) of beschermd wonen

Moeite met betalen van de eigen bijdrage voor de Wlz of beschermd wonen?

Regeling Wanbetalers

Moeite met betalen van de zorgpremie of zorgverzekering?

Meer weten over 

  • Geldfit.nl - gratis hulp en advies bij uw geldzaken

Wilt u meer controle over uw geldzaken? Via een anonieme online test op Geldfit.nl (Nederlandse Schuldhulproute) ziet u gelijk hoe financieel fit u bent.

Na 5 korte vragen ontvangt u gratis een advies dat past bij uw financiële situatie. Ook ontvangt u tips over welke organisaties bij u in de buurt kunnen helpen uw geldzaken en administratie op orde te krijgen. 

Testimonial: Nancy (49) uit Friesland

"Ik heb drie kinderen waarvan er nog één thuis woont. Na mijn scheiding zijn er schulden ontstaan, die nu zijn afgelost. Om nog even te checken of het nog goed zit, vulde ik de test op Geldfit.nl. Gelukkig is dat zo!” 

  • Nibud - geldzaken op orde

Het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) biedt naast informatie ook verschillende tools  over alles wat met geldzaken te maken heeft. Zoals: rondkomen, sparen, lenen en schulden voorkomen of oplossen. Met een financieel overzicht weet u precies hoeveel geld er maandelijks binnenkomt en welke uitgaven en openstaande rekeningen u heeft.

Bewaren en bijhouden van uw financiële administratie (Nibud)

In Nederland bestaan verschillende organisaties die hulp en advies geven bij het oplossen van beginnende en meerdere schulden. 

  • Beginnende schulden

Wacht bij beginnende schulden niet te lang met hulp inschakelen en voorkom dat uw schulden verder opstapelen. Het is vaak moeilijk maar niet onmogelijk om van schulden af te komen. Met een goed plan en passende hulp kunt u eruit komen.

Maak in 6 stappen een overzicht van uw schulden (Zelfjeschuldenregelen.nl). 

Via een anonieme online test via Geldfit ziet u gelijk hoe financieel fit u bent (Nederlandse Schuldhulproute).

Gratis hulp en advies bij geldproblemen via de fiKks app (Wijgaanhetfikksen.nl).

  • Meerdere schulden

Bij forse schulden lukt het vaak niet meer om deze zelf af te lossen. Geldt dit ook voor u? Vraag dan zo snel mogelijk om hulp bij uw gemeente via een schuldhulpverlener (Regelhulp.nl). Samen maken jullie afspraken met uw schuldeisers over het aflossen van uw schulden. 

  • Budgetbeheer

Sommige gemeenten bieden naast schuldhulpverlening ook budgetbeheer aan. Budgetbeheer betekent dat een instantie uw geld beheert. Dat kan vrijwillig of de gemeente kan het verplichten. Budgetbeheer is bedoeld om schulden te voorkomen. Of om ervoor te zorgen dat schulden niet groter worden.

Zelf uw (beginnende) schulden aanpakken

Wilt u meer controle over uw geldzaken? Doe de anonieme online test op Geldfit.nl (Nederlandse Schuldhulproute) en zie gelijk hoe financieel fit u bent.

Na 5 korte vragen ontvangt u gratis een advies dat past bij uw financiële situatie. Ook ontvangt u tips over welke organisaties bij u in de buurt kunnen helpen uw geldzaken weer op orde te krijgen.

Testimonial: Gerard (52) uit Brabant

"Mijn vrouw en ik zijn creatief geworden in het leven van de bijstand. Wij zijn echte koopjesjagers. Toch kwam een periode met geldzorgen, waardoor wij onze zorgverzekering niet meer konden betalen. Na het doen van de test op Geldfit.nl kwamen wij uit bij de lokale sociale dienst. Een week later kwamen zij bij ons op de koffie en hielpen ze ons met een betalingsregeling en het in kaart brengen van de schuld. Over een jaar gaan wij vieren dat wij van de schuld af zijn."

Ontvang gratis en anoniem hulp en advies bij geldproblemen met de fiKks app (Wijgaan hetfikksen.nl) via uw mobiele telefoon. U komt via de gratis app eenvoudig in contact met een vrijwilliger (buddy) die u helpt overzicht te krijgen in uw geldzaken. 

Gratis en anoniem

De FiKks-app helpt u stap voor stap om grote of kleine geldproblemen op te lossen en is gratis te downloaden in de App Store of via Google Play. Bij het gebruik van de app blijven uw gegevens anoniem. Hierdoor weet niemand dat u de app gebruikt en blijft alle informatie over uw geldzaken tussen u en uw buddy vertrouwelijk. 

Testimonial: Fatima (23) uit Rotterdam

"Ik heb geen grote geldproblemen, maar aan het einde van de maand is het wel eens spannend. Toen ik op Google zocht op bespaartips kwam ik uit bij de test van Geldfit.nl. In mijn advies kwam ik uit bij fiKks, een app waarbij een buddy je helpt om overzicht in financiën te krijgen. Van mijn online buddy heb ik een aantal tips gekregen waar ik nu nog gebruik van maak bij het boodschappen doen.”

Wilt u leren om beter met uw geld om te gaan? Vraag naar de mogelijkheden bij uw gemeente. U kunt bijvoorbeeld een gratis cursus volgen over omgaan met geld (Regelhulp.nl). Of een budgetcoach inschakelen die helpt uw geldzaken en administratie op orde te krijgen.

Heeft u meerdere schulden en kunt u deze niet meer zelf aflossen? Vraag uw gemeente om in contact te komen met een schuldhulpverlener (Regelhulp.nl). Samen maken jullie afspraken met uw schuldeisers over het aflossen van uw schulden. 

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.