Modulair pakket thuis: correctiefactuur op de mat

Ontving u in 2016 of 2017 maximaal 20 uur zorg per maand in uw modulair pakket thuis (mpt)? Dan heeft u een correctiefactuur ontvangen. Wilt u graag meer weten? Hier vindt u een uitleg.

De eigen bijdrage voor het mpt is verlaagd voor mensen die 20 uur zorg of minder per maand afnemen. Deze aangepaste eigen bijdrage geldt vanaf 4 januari 2016.

Welke zorg valt onder het modulair pakket thuis?

Met een mpt ontvangt u zorg thuis vanuit de Wlz. U kiest zelf welke zorg u wilt ontvangen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage. Onder het mpt valt:

  • begeleiding
  • verpleging
  • persoonlijke verzorging
  • individuele dagbesteding
  • Wlz-behandeling
  • vervoer naar de behandeling (met begeleiding)
  • logeeropvang ter ontlasting van mantelzorgers
  • hulp in de huishouding (vanaf 1 april 2017)

Maaltijden en algemeen medische zorg zitten niet in het modulair pakket thuis.

Wanneer betaal ik de verlaagde eigen bijdrage?

De eigen bijdrage voor het mpt is verlaagd voor de maanden waarin u 20 uur zorg of minder heeft ontvangen. Voor deze maanden geldt een verlaagde eigen bijdrage van € 23,- per maand.

Het kan zijn dat het aantal uren zorg per maand wisselt: soms boven de 20 uur, soms eronder. Dan betaalt u € 23,- voor de maanden waarin u (minder dan) 20 uur zorg ontvangt. Voor de maanden waarin u meer dan 20 uur zorg afneemt, geldt een hogere eigen bijdrage. Dit ziet u terug op de beschikking die u eerder van ons heeft ontvangen.

Meerpersoonshuishouden

Hebben u en uw partner beiden een mpt? Dan wordt uw gezamenlijke eigen bijdrage € 23,- voor de maanden waarin u allebei afzonderlijk (minder dan) 20 uur zorg afneemt.

Wanneer wordt mijn eigen bijdrage aangepast?

Ontving u in 2016 (minder dan) 20 uur zorg per maand in uw mpt? Dan heeft u in september een correctiefactuur ontvangen. Op deze factuur ziet u voor welke maanden de eigen bijdrage is aangepast. Heeft u te veel eigen bijdrage betaald? Dan betalen wij dit aan u terug.

Heeft u in 2017 (minder dan) 20 uur zorg per maand in uw mpt ontvangen? Dan heeft u in november een correctiefactuur ontvangen. Op deze factuur ziet u de eventueel verlaagde eigen bijdrage voor januari tot en met mei. Hierna wordt de eigen bijdrage zo nodig op de maandelijkse factuur gecorrigeerd. Op de factuur van december vindt u de correctie voor juni. Op de factuur van januari ziet u de correctie voor juli enzovoort.

Waarom duurt het zolang voordat ik een correctiefactuur ontvang?

Om de correctiefactuur te maken, moeten wij weten hoeveel uur zorg u heeft ontvangen. Deze gegevens waren nog niet beschikbaar.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u verder.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.