Wanneer krijg ik bericht van het CAK over de Wmo in 2020?

Het moment dat u bericht krijgt van het CAK over de Wmo in 2020 is gewijzigd. Wij proberen zoveel mogelijk klanten in februari of maart een brief over de eigen bijdrage (beschikking) en/of factuur te sturen. Het is wel mogelijk dat u pas na maart bericht van het CAK krijgt.

Let op! Dit is een oud bericht (een gearchiveerd bericht). Lees de laatste informatie op Vragen over de Wmo 2020

Begin 2020: brief met definitieve eigen bijdrage

U ontvangt begin 2020 een brief van het CAK met de beslissing over uw eigen bijdrage. In die brief (beschikking) leest u of u een eigen bijdrage moet betalen. En hoe hoog de eigen bijdrage is. 

Wij doen ons uiterste best om zoveel mogelijk klanten in februari of maart een brief over de eigen bijdrage (beschikking) en/of factuur te sturen. Het is wel mogelijk dat u pas na maart bericht van het CAK krijgt.

De factuur volgt later

Moet u een eigen bijdrage betalen? Dan ontvangt u een factuur. Deze ontvangt u nadat u de brief met beslissing (beschikking) heeft ontvangen. Of wij schrijven de eigen bijdrage van uw rekening af als u daarvoor heeft gekozen. 

Let op

Betaalt u in 2019 én 2020 een eigen bijdrage? Dan ontvangt u in 2020:

  • De laatste facturen over 2019 (€ 17,50 per vier weken)
  • De eerste facturen voor 2020 (€ 19,00 per maand)

Het kan dat u de eerste facturen voor 2020 van het CAK in één maand ontvangt. U moet dan in één keer over meerdere maanden betalen. Bijvoorbeeld over januari, februari en maart. Dat is 3 x € 19,00 = € 57,00.

Houd hier rekening mee! Bijvoorbeeld door vanaf januari alvast € 19,00 per maand opzij te zetten.

Facturen in delen betalen?

Wilt u de facturen liever in delen betalen? Geen probleem, dat begrijpen wij. Neem contact met ons op zodra u de facturen heeft ontvangen en vraag een betalingsregeling aan. Voor een betalingsregeling hoeft u niet extra te betalen.

Meer weten over de Wmo in 2020?

Op www.hetcak.nl/wmo2020 vindt u meer informatie en filmpjes met uitleg.

Op de website van de Tweede Kamer kunt u de Kamerbrief over de Wmo in 2020 lezen. 

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.