Brief van het CAK over de Wmo in 2020

Heeft u tussen 14 en 18 januari een brief van ons ontvangen over de eigen bijdrage Wmo in 2020? Dan kunt u hier meer over deze brief lezen.    

Let op! Dit is een oud bericht (een gearchiveerd bericht). Lees de laatste informatie op Vragen over de Wmo 2020

1. Waarom heb ik deze brief gekregen?  

U ontvangt de beslissing over uw eigen bijdrage in 2020 (beschikking) later. Zo kunt u hier rekening mee houden. Dat wilden wij aan u laten weten. U hoeft verder niets met de brief te doen. 

Wij doen ons uiterste best om zoveel mogelijk klanten in februari of maart een brief over de eigen bijdrage (beschikking) en/of factuur te sturen. Het is wel mogelijk dat u pas na maart bericht van het CAK krijgt.

2. Gaat het CAK per kwartaal een factuur sturen?

Nee, dat doen wij per maand. Dat wij meerdere facturen sturen aan het begin van 2020 is een uitzondering.

Dit komt omdat de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in 2020 anders is dan in 2019. Op de pagina www.hetcak.nl/wmo2020 leest u hier meer over.

3. Ik betaal nu geen eigen bijdrage. Moet ik in 2020 wel betalen?

Wij doen ons uiterste best om zoveel mogelijk klanten in februari of maart een brief over de eigen bijdrage (beschikking)  te sturen. Het is wel mogelijk dat u pas na maart bericht van het CAK krijgt.

In deze brief staat precies of u wel of geen eigen bijdrage moet betalen.

Als u wel een eigen bijdrage moet betalen, dan staat in deze brief de hoogte van uw bijdrage. In tussentijd hoeft u nog niets te doen.

De hoogte van uw eigen bijdrage van het CAK is maximaal € 19,00 per maand.

4. Ik kan 3 x €19,00 niet in één keer betalen. Wat kan ik doen?

Kunt u de facturen niet in een keer betalen? Dat begrijpen wij. Neem contact met ons op zodra u de facturen heeft ontvangen. Dan spreken we samen een betalingsregeling af.

Voor een betalingsregeling hoeft u niet extra te betalen.

5. Ik heb een laag inkomen en viel in 2019 onder het minimabeleid. Is dat in 2020 nog steeds zo?

Dit hangt af van uw gemeente. Zij bepalen dit.

Wij doen ons uiterste best om zoveel mogelijk klanten in februari of maart een brief over de eigen bijdrage (beschikking) te sturen. Het is wel mogelijk dat u pas na maart bericht van het CAK krijgt.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.