Hulp op maat voor klanten met schulden

Klanten van het CAK krijgen voortaan sneller en betere hulp bij het oplossen van problematische schulden. Het CAK gaat hiervoor samenwerken met de NVVK, de vereniging van geldontzorgers, en vijf andere overheidsorganisaties. 

Grote groep met overheidsschulden

Jaarlijks kloppen zo’n 86.000 mensen aan voor schuldhulpverlening. Bijna iedereen heeft schulden bij de overheid. Om deze groep beter en sneller te kunnen helpen, hebben het CAK, de Belastingdienst, UWV, CJIB, Sociale Verzekeringsbank, DUO en de NVVK de overeenkomst ‘Eén overheidsconvenant’ getekend. De samenwerking gaat in op 1 juli 2020.

Persoonlijke aanpak

Klanten met schulden krijgen voortaan sneller duidelijkheid over hun financiële situatie en kunnen makkelijker een regeling treffen. Ook is er meer ruimte voor hulp op maat. “Dat betekent dat we indien nodig klantgericht maatwerk leveren, met ruimte voor persoonlijk contact”, stelt Daniëlle van der Vliet, bestuursvoorzitter van het CAK.

Eén manier van werken

Voor hulpverleners en de zes overheidsinstanties betekent het convenant één manier van werken, minder administratieve lasten en een snellere afwikkeling van schulddossiers. Hulpverleners hebben daarnaast meer tijd om mensen met schulden te helpen hun gedrag te veranderen.

Meer informatie

Lees meer over het CAK en maatschappelijk verantwoord incasseren. Of kijk op Rijksoverheid voor meer informatie over schuldhulpverlening.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.