Nieuwe premie regelingen wanbetalers en onverzekerden 2023

Elk jaar stelt de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de bestuursrechtelijke premies van de regelingen wanbetalers en onverzekerden opnieuw vast. Heeft u met een van deze regelingen te maken? Dan ontvangt u in december een brief over de nieuwe bedragen.

Regeling wanbetalers

Vanaf 1 januari 2023 is de premie voor wanbetalers € 165,70 per maand (€ 152,20 in 2022). Betaalt u 6 maanden of langer geen premie voor uw zorgverzekering? Dan mag uw zorgverzekeraar u aanmelden bij het CAK. U betaalt dan uw zorgpremie aan ons, in plaats van aan uw zorgverzekeraar. Deze premie is hoger dan de normale premie.

Betalingsregeling met uw zorgverzekeraar

Wilt u bij ons afgemeld worden? Dat kan als u een betalingsregeling met uw zorgverzekeraar treft. Neem daarvoor contact op met uw zorgverzekeraar.

Heeft u hulp nodig om meer grip op uw geld te krijgen? Kijk op www.geldfit.nl voor gratis tips en advies over hoe u schulden aanpakt.

Lees meer over de regeling wanbetalers.

Regeling onverzekerden

Per 1 januari 2023 is de premie voor onverzekerden € 157,42 per maand (€ 145,75 in 2022).

Volgens de wet moet iedereen in Nederland een zorgverzekering hebben. Wie geen zorgverzekering afsluit, krijgt een waarschuwing. Wie niet binnen 3 maanden een zorgverzekering heeft, krijgt een boete.

Heeft u na twee boetes nog geen Nederlandse zorgverzekering? Dan sluiten wij een zorgverzekering voor u af. U betaalt dan een jaar lang de zorgpremie aan ons.

Lees meer over de regeling onverzekerden.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.