Samen mensen met schulden helpen, CAK doet mee

Maandag 31 oktober ondertekende CAK-bestuursvoorzitter Hans Ouwehand samen met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de NVVK, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en diverse schuldeisers een intentieverklaring om mensen in schuldhulpregelingen blijvend te helpen.
Dit is om te voorkomen dat mensen met de huidige prijsstijgingen in energie en levensonderhoud stranden in of op weg naar schuldhulpregelingen. Daarmee sluiten we aan op de belofte die het kabinet op Prinsjesdag deed. Namelijk dat burgers met problematische schulden altijd terecht moeten kunnen bij gemeentelijke schuldhulpverlening. En dat deze hulp niet mag worden beëindigd als mensen onverhoopt minder kunnen aflossen.

Het hebben van schulden is stressvol en kan leiden tot negatieve gevolgen voor de gezondheid van mensen. Wij zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om met dit soort initiatieven bij te dragen aan het voorkomen en oplossen van de schuldenproblematiek. En daarmee ook aan de preventie op het gebied van de zorg.

Heeft u zelf moeite met het op tijd betalen van rekeningen? Wij helpen u graag verder. Kijk op Ik heb moeite met betalen.

Meer lezen over wat wij doen om bij te dragen aan het voorkomen en oplossen van schulden? Bekijk ons jaarbericht.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.