Onze organisatie

Het CAK is een klantgerichte publieke dienstverlener en staat voor de zorgvuldige uitvoering van overheidsregelingen en proactieve communicatie met burgers. Onze opdrachtgever is het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Schakel tussen burger en overheid

Het CAK voert de regelingen niet alleen uit. We vertalen wet- en regelgeving naar begrijpelijke en toegankelijke informatie. Zo helpen we klanten hun weg te vinden en inzicht en overzicht te bieden binnen de regelingen en loketten in het zorgdomein. Op deze wijze vormen we de verbindende schakel tussen burgers en overheid. En, dragen we bij aan een effectieve, efficiƫnte en betrouwbare overheid.

Dienstverlener met menselijke maat

De mens centraal zetten in onze dienstverlening gaat verder dan alleen klantgericht werken. Het CAK wil interne processen en dienstverlening maximaal laten aansluiten op de behoeften en belevingswereld van zijn klanten.

Het toepassen van de menselijke maat helpt voorkomen dat klanten zich genoodzaakt voelen om naar beroep en bezwaar te stappen. Maar dit vraagt altijd een goede afweging: we doen dit vanuit de regels en wetten die wij uitvoeren. Kunnen we het nog uitleggen? Is het nog billijk? Snappen wat de menselijke maat voor ons werk inhoudt, leidt uiteindelijk tot een andere benadering van het klantproces.

Steeds bredere dienstverlening

Sinds een aantal jaar stellen wij onze deskundigheid en ervaring als dienstverlener steeds breder beschikbaar. We werken vaker voor meerdere opdrachtgevers binnen de overheid. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is van oudsher de belangrijkste opdrachtgever van het CAK. Daarnaast werken wij in opdracht voor alle gemeenten in Nederland.

Medewerkers

CAK’ers geloven in verbondenheid. Alleen samen kunnen wij deze ambitie tot een succes maken. Ieder vanuit zijn of haar eigen vakmanschap, talenten en de wil om het elke dag beter te doen voor onze klanten. Op dit moment werken er circa 1000 medewerkers bij het CAK. Ons kantoor is aan de Prinses Beatrixlaan 7 in Den Haag.

Organigram

CAK in het kort

Download het overzicht CAK in het kort (20-12-2021, pdf, 3,9 MB). 
 

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.