Onze organisatie

Het CAK is een klantgerichte publieke dienstverlener en staat voor de zorgvuldige uitvoering van overheidsregelingen en proactieve communicatie met burgers.

Veel mensen in Nederland hebben te maken met het CAK. Sommige betalen een eigen bijdrage voor hulp bij het huishouden, verblijf in een zorginstelling of een persoonsgebonden budget. Andere gaan op reis met medicijnen waarvoor een verklaring nodig is die het CAK afgeeft. Daarnaast voert het CAK regelingen uit voor mensen die anders buiten het Nederlands zorgstelsel vallen.

Schakel tussen burger en overheid

Het CAK voert de regelingen niet alleen uit, maar ontwikkelt zich ook steeds meer tot informatiepunt en wegwijzer. We vertalen wet- en regelgeving naar begrijpelijke en toegankelijke informatie. Zo helpen we klanten hun weg te vinden en inzicht en overzicht te bieden binnen de regelingen en loketten in het zorgdomein. Op deze wijze vormen we de verbindende schakel tussen burgers en overheid. En, dragen we bij aan een effectieve, efficiƫnte en betrouwbare overheid.

Steeds bredere dienstverlening

Sinds een aantal jaar stellen wij onze deskundigheid en ervaring als dienstverlener steeds breder beschikbaar. We werken vaker voor meerdere opdrachtgevers binnen de overheid. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is de eigenaar en van oudsher belangrijkste opdrachtgever van het CAK.

Op dit moment werken er ruim 1250 medewerkers in ons kantoor aan de Prinses Beatrixlaan 7 in Den Haag.

 

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.