Natuur en omgeving

Het CAK draagt als publieke dienstverlener zoveel mogelijk bij aan een betere en leefbare wereld. Om deze ambitie waar te maken, zijn reeds diverse stappen gezet die het CAK als organisatie duurzamer maakt. 

Om de impact van onze bedrijfsprocessen op het milieu zo klein te mogelijk houden, maakt het CAK steeds meer gebruik van duurzame oplossingen en initiatieven. Dit doen we zowel binnen als buiten de organisatie en op verschillende gebieden. 

Wat we doen voor natuur en omgeving

  • Ons kantoorgebouw in Den Haag gebruikt 100% groene stroom en heeft duurzaamheidscertificaat energielabel A. Dit zorgt voor een jaarlijkse besparing van 1.014 ton aan CO2-uitstoot.
  • In samenwerking met Green Recycled Organics - GRO (Gro-together.com) wordt koffiedik uit onze koffiemachines hergebruikt om op duurzame wijze oesterzwammen te kweken. In ons bedrijfsrestaurant zijn diverse snacks te koop waar deze oesterzwammen in verwerkt zijn.
  • Met een bijenkast (Bijzaak.org) in de tuin naast ons kantoor draagt het CAK bij aan het behoud van de bijenpopulatie, die met uitsterving wordt bedreigd. Door bestuiving van bomen en planten zorgen bijen voor biodiversiteit; een levende en productieve natuur.
  • Begin dit jaar is de logistieke hub Den Haag gestart; een centraal distributiecentrum om verkeersdrukte in de binnenstad te beperken en CO2-uitstoot te verminderen. Via de hub worden goederen door uitstootvrije voertuigen bij ruim 70 kantoorpanden, waaronder het CAK, in de binnenstad bezorgd. Deelname aan de logistieke hub is een duurzame eerste stap richting een uiteindelijk uitstootvrije bevoorrading van ons kantoorgebouw. 
  • Het CAK wil de ontwikkeling van eerlijk en verantwoorde producten zoveel mogelijk stimuleren. Ons streven is daarom meer samen te werken met leveranciers die hoge eisen stellen aan kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieubescherming.
  • Van zowel afvalscheiding als het besparen van afval is het CAK groot voorstander. Op elke etage in ons kantoorgebouw staan afvalbakken voor GFT, restafval, plastic en een speciale bak voor kartonnen bekers. De bekers worden net als de koffiedik opnieuw gebruikt door te recyclen. Daarnaast zorgt digitalisering van steeds meer bedrijfsprocessen voor papierbesparing.  

 

 

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.