Wanneer kan ik een EHIC aanvragen?

U kunt een EHIC aanvragen vanaf de datum dat uw verdragsrecht ingaat. Die datum vindt u in de brief die wij u hebben toegestuurd. Als u de EHIC te vroeg aanvraagt, dan kunnen wij uw aanvraag helaas niet verwerken.

Waar staat het ID-nummer?

Om de EHIC aan te vragen, heeft u een ID-nummer van het CAK nodig. Dit nummer vermelden wij in de brief waarin wij schrijven dat u verdragsrecht heeft. Voor uw gezinsleden ontvangt u aparte brieven; ieder gezinslid heeft een eigen ID-nummer. Weet u uw ID-nummer of dat van uw gezinsleden niet meer? En wilt u toch een EHIC aanvragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: +31 88 711 5551.

Heeft u al eerder een EHIC van het CAK gekregen? Dan vindt u uw ID-nummer op uw oude EHIC-pas. Kijk onder ‘Personal Identification Number’. U kunt dat nummer gebruiken om een nieuwe EHIC aan te vragen. U moet dan wel de eerste ‘0’ weglaten.

Uw gezinsleden hebben een eigen ID-nummer. Ook dat nummer staat op hun oude (of huidige) EHIC-pas.


 

Let op

Uw kaart is geldig tot en met 31 december van het lopende jaar. Voordat uw kaart verloopt, kunt u uw nieuwe EHIC online aanvragen. Dat kan vanaf 15 oktober. Heeft u al 2 keer een EHIC bij ons aangevraagd en bent u nog steeds bij ons geregistreerd? Dan sturen wij u begin oktober automatisch een nieuwe EHIC toe. U hoeft de kaart dus niet meer zelf aan te vragen of te verlengen.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.