Wat is een EHIC?

Een EHIC is de European Health Insurance Card. Dat is een gratis Europese ziekteverzekeringskaart. Met een EHIC kunt u medisch noodzakelijke zorg krijgen als u in uw vakantie ziek wordt. Dat geldt alleen in een ander EU-land of in IJsland, Liechtenstein, Noorwegen of Zwitserland. U krijgt de zorg volgens de regels in het land waar u dan met vakantie bent. De zorgverleners behandelen u hetzelfde als de mensen die in dat land verplicht verzekerd zijn.

EHIC is geen reisverzekering

De kaart is geen alternatief voor een reisverzekering. De EHIC dekt namelijk geen particuliere gezondheidszorg. Denk aan kosten voor bijvoorbeeld repatriĆ«ring (de reis terug naar huis), verloren/gestolen eigendommen of de medische zorg op een cruiseschip. Verder kunt u de EHIC niet gebruiken als u speciaal naar een ander land gaat voor een medische behandeling. Daarvoor moet u altijd eerst toestemming vragen aan uw eigen ziekenfonds.

Overzicht EHIC-landen

Op de website van de Europese Commissie kunt u per land zien waar u met uw EHIC terecht kunt. Ook ziet u dan welke zorg u vergoed krijgt. 
 
Let op
De EHIC is niet geldig in uw woonland.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.