Welke zorg wordt niet vergoed met mijn EHIC?

Zorg in particuliere klinieken wordt meestal niet vergoed. Deze zorg zit vaak niet in het wettelijke verzekeringspakket van een land. Dat geldt bijvoorbeeld voor Spanje. Daar is de zorg in een privékliniek geen onderdeel van het zorgpakket. U krijgt dan een rekening die u zelf moet betalen. Dat geldt ook voor de medische zorg op bijvoorbeeld een cruiseschip. Deze particuliere zorgverleners (klinieken of artsen) accepteren namelijk de EHIC niet als betaalmiddel voor uw zorg. Het CAK kan die kosten achteraf ook niet aan u vergoeden. U betaalt dus alles zelf.

Eigen bijdrage voor zorg in het buitenland

In veel landen moet u een eigen bijdrage betalen. Dat kan niet met uw EHIC. Deze eigen bijdragen (ook wel: eigen betalingen) moet u zelf betalen. U krijgt daarvoor geen vergoeding van ons.

De verzekeringspakketten zijn in elk land anders. Vraag in uw woonland of u voor extra kosten een aparte (aanvullende) verzekering of een reisverzekering kunt afsluiten.

Let op
Voor de medische zorg in uw woonland gebruikt u de verzekeringspas van uw ziekenfonds. U kunt daarvoor dus niet uw EHIC gebruiken.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.