Wat doet het CAK als ik niet op tijd betaal?

Uw jaarafrekening moet u altijd binnen 6 weken betalen. U kunt met ons een betalingsregeling afspreken. Dan gelden er andere betalingstermijnen. Heeft u geen betalingsregeling en betaalt u niet binnen 6 weken? Dan sturen wij u een herinnering. U krijgt dan nog 2 weken om te betalen. Als u nog steeds niet betaalt, sturen wij u een aanmaning. Dat is uw laatste mogelijkheid om de jaarafrekening te betalen. U heeft daar 2 weken de tijd voor.

Heeft u na de herinnering en aanmaning nog niet betaald, dan schakelen wij de deurwaarder in. Het bedrag dat u moet betalen wordt dan hoger. U betaalt namelijk ook de incassokosten van de deurwaarder.

Ik kan echt niet betalen

Soms meldt de deurwaarder ons dat u op dat moment echt niet kunt betalen. Dan stoppen wij de incasso tijdelijk. De deurwaarder controleert 1 keer per jaar of u op een later tijdstip wel kunt betalen. Als dat zo is, dan starten wij de incasso weer.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.