Op welke zorg heb ik recht in het land waar ik woon?

Woont u in een verdragsland? Dan heeft u met een document S1/formulier 121 recht op de medische zorg volgens de wetten die daar gelden. U kunt bij het ziekenfonds waar u zich inschrijft, informeren welke behandelingen en medicijnen u vergoed krijgt. Kosten die u in uw woonland maakt, moet u declareren bij uw ziekenfonds in uw woonland. U kunt die kosten niet bij ons declareren.

Mag ik mij ook in Nederland laten behandelen?

Woont u in een EU/EER-land of in Zwitserland? Dan heeft u recht op medische zorg in Nederland. Het gaat om zorg die in het Nederlandse basispakket zit. U kunt bij de zorgverlener de EHIC laten zien die u van ons heeft ontvangen. Heeft u nog geen EHIC? Vraag dan online een EHIC aan

Meer informatie?

Lees meer in onze brochure U wilt medische zorg in Nederland (15-11-2018, pdf, 38 Kb).

Op de website van het Zilveren Kruis ziet u welke zorg wordt vergoed en wat u daarvoor moet doen. U kunt daar hun handige brochure Medische zorg in Nederland in 2020 downloaden. 

Wanneer heb ik geen recht op zorg in Nederland?

Woont u niet in een EU/EER-land of in Zwitserland? Dan heeft u geen recht op een EHIC. U kunt die dan ook niet gebruiken voor de medische zorg in Nederland. Om de ziektekosten te dekken bij verblijf in Nederland, moet u een extra verzekering of reisverzekering afsluiten.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.