Wat betekent de Brexit voor de buitenlandbijdrage?

Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft de Europese Unie (EU) op 31 januari 2020 (middernacht Nederlandse tijd) officieel verlaten. Het VK en de EU bereikten op 17 oktober een akkoord over de voorwaarden voor het vertrek van het VK uit de EU (Brexit) en een overgangsperiode. Nadat het Britse parlement de Brexit-wet op 22 januari goedkeurde, heeft de Britse koningin Elizabeth de wet ondertekend. Het Europees parlement heeft het Brexit akkoord op 29 januari goedgekeurd.

Overgangsfase

Vanaf het moment dat het VK de EU officieel heeft verlaten, geldt een overgangsfase tot en met 31 december 2020. In deze periode blijven alle EU-regels en wetten voor het VK van kracht. 

Er verandert voor u tot en met 31 december 2020 niets

  • U en uw gezinsleden houden recht op zorg in het Verenigd Koninkrijk en Nederland.
  • De European Health Insurance Card (EHIC) van het CAK blijft geldig. Daarmee heeft u recht op medisch noodzakelijke zorg in een EU/EER-land en Zwitserland.
  • U blijft een verdragsbijdrage aan het CAK betalen. Deze wordt ingehouden op uw pensioen of uitkering.

Na 31 december 2020

Op dit moment is nog niet bekend wat er gaat veranderen na 31 december 2020. Zodra daar meer informatie over beschikbaar is, leest u dat op deze pagina.   

Meer weten over de Brexit?

Lees de laatste stand van zaken over de Brexit (Rijksoverheid). 

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.