Wat betekent de Brexit voor CAK-klanten?

Het Verenigd Koninkrijk heeft de Europese Unie (EU) op 31 januari 2020 officieel verlaten. Dit wordt de Brexit genoemd. Tot 1 januari 2021 geldt een overgangsperiode waarin het Verenigd Koninkrijk zich nog aan alle EU-wetten en -afspraken houdt.

Wat verandert er vanaf 1 januari 2021?

Woont u op 31 december 2020 in het Verenigd Koninkrijk en betaalt u voor uw medische zorg een verdragsbijdrage aan het CAK? Dan verandert er voor u niets zolang uw omstandigheden niet wijzigen.

  • U blijft een verdragsbijdrage aan het CAK betalen.
  • U en uw eventuele gezinsleden blijven recht hebben op medische zorg in het Verenigd Koninkrijk en Nederland.
  • U en uw eventuele gezinsleden blijven recht hebben op een EHIC van het CAK. Daarmee heeft u recht op medisch noodzakelijk zorg in de EU. Of dit ook blijft gelden voor EER-landen en Zwitserland is nog niet bekend.

Wat de Brexit betekent voor nieuwe klanten die zich na 31 december 2020 bij het CAK melden, weten we op dit moment nog niet. Dit is onder andere afhankelijk van de onderhandelingen die nog gevoerd worden. Wij houden u op de hoogte via onze website.

Meer weten over de Brexit?

Lees de laatste stand van zaken over de Brexit (Rijksoverheid)

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.