Wat betekent de Brexit voor CAK-klanten?

Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft de Europese Unie (EU) op 31 januari 2020 officieel verlaten. Dit noemen we de Brexit. Tot 1 januari 2021 hield het VK zich nog aan alle EU-wetten en -afspraken. Na deze overgangsperiode zijn nieuwe regels ingegaan.

Wat verandert er vanaf 1 januari 2021?

De EU en het VK hebben eind december afspraken gemaakt over de regels vanaf 1 januari 2021. Nederland en de andere EU-lidstaten zijn deze afspraken aan het bestuderen. De gevolgen voor Nederlanders die na 31 december 2020 naar het VK verhuizen zijn nog niet duidelijk. Ook is onduidelijk of de EHIC geldig blijft in het VK. Als hierover meer bekend is, kunt u dit hier lezen. Wat weten we al wel?

Bestaande klanten

Woonde u op 31 december 2020 in het VK? En betaalt u voor uw medische zorg een verdragsbijdrage aan het CAK? Dan verandert er voor u niets zolang uw omstandigheden niet veranderen.

  • U blijft een verdragsbijdrage aan het CAK betalen.
  • U en/of uw meeverzekerde gezinsleden blijven recht hebben op medische zorg in het VK en Nederland.
  • U en/of uw meeverzekerde gezinsleden blijven recht hebben op medisch noodzakelijke zorg in de EU, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland. U krijgt hiervoor een European Health Insurance Card (EHIC) van het CAK. 

Meer weten over de Brexit?

Lees de laatste stand van zaken over de Brexit (Rijksoverheid)

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.