Wat betekent de Brexit voor de buitenlandbijdrage?

Het Verenigd Koninkrijk (VK) wil de Europese Unie (EU) verlaten op 31 januari 2020 (middernacht Nederlandse tijd). Het VK en de EU bereikten op 17 oktober 2019 een akkoord over de voorwaarden voor het vertrek van het VK uit de EU (Brexit) en een overgangsperiode. Het Britse parlement en het Europese Parlement moeten dit akkoord nog goedkeuren voordat de afspraken in werking kunnen treden. 

Het laatste nieuws

Overgangsfase bij goedkeuring akkoord

Als het Britse parlement en het Europese parlement eind januari instemmen met het Brexit akkoord, treedt het VK per 31 januari 2020 (middernacht Nederlandse tijd) uit de EU. De Brexit is daarmee een feit. Vanaf dat moment gaat een overgangsfase in tot en met 31 december 2020. In die periode blijven alle EU-regels en wetten voor het VK van kracht. 

Let op: totdat het Brexit-akkoord is goedgekeurd door alle partijen, is er nog steeds een zeer klein risico op een no deal-Brexit op 31 januari 2020.

Brexit: deal of no deal

Hieronder geven wij een overzicht van een 'deal' en een 'no deal'. Deze informatie is gebaseerd op de huidige stand van zaken en kan wijzigen. Tot de Brexit verandert er in ieder geval niets voor u.

Meer weten over de Brexit?

Lees de laatste stand van zaken over de Brexit (Rijksoverheid). 

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.