Hoe meld ik het overlijden van iemand die in het buitenland woonde of werkte?

U doet dit door het overlijden zo snel mogelijk te melden via het contactformulier of per telefoon: +31 88 711 5551.

Wilt u via het contactformulier contact met ons opnemen? Vermeld in het berichtveld dan het volgende:

  • De volledige naam van de contactpersoon van de familie
  • De contactgegevens van de contactpersoon (telefoonnummer, e-mailadres)

Nadat u de melding per telefoon of via het contactformulier heeft gedaan, stuurt u ons per post de twee onderstaande papieren. Wegens privacyredenen kunt u deze niet met het contactformulier verzenden:

  • Een kopie van het ondergetekende testament
  • Een kopie van de akte van overlijden

Vanuit het buitenland doet u dit door gebruik te maken van het adres-etiket. Hierop leest u hoe u dit gebruikt.

Meldt u vanuit Nederland een overlijden van iemand die in het buitenland woonde of werkte? Dan stuurt u bovengenoemde naar:

CAK
Antwoordnummer 91041
2509 VC Den Haag

Wat kunt u na de melding vanuit het CAK verwachten?

Na de melding van overlijden, sturen wij de contactpersoon van de overledene een jaarafrekening. Hierop staat wat de erven nog aan betalingen kan verwachten. Het kan ook zijn dat de erven nog geld ontvangt van het CAK.

In beide gevallen is het noodzakelijk dat wij het juiste rekeningnummer hebben dat voor deze jaarafrekening gebruikt kan worden. Controleer daarom of wij de juiste bankgegevens hebben.

Zaken waar u verder aan kunt denken

Wanneer u degene bent die de zaken van de overledene waarneemt, kunnen wij het ons voorstellen dat er veel op u afkomt. Bent u een gezinslid van de overledene, dan kunt u nog aan onderstaande situaties denken:

  • Als degene die overleden is binnen de Buitenlandregeling viel, vervalt daarmee uw recht op de zorgverzekering die u via deze persoon kreeg. Dit geldt ook voor de kinderen binnen het gezin. Informeer daarom wat u moet regelen voor uw eigen zorgverzekering in uw woonland.
  • Besluit u na het overlijden naar Nederland te verhuizen? Geef dan zo snel mogelijk uw nieuwe contactgegevens door aan het CAK.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy