Kunnen mijn gezinsleden ook medische zorg krijgen in andere EU-landen?

Met de Europese ziekteverzekeringskaart (EHIC) hebben uw gezinsleden recht op medisch noodzakelijke zorg in een EU/EER-land en Zwitserland. Bijvoorbeeld als zij daar op vakantie zijn. Als uw gezinsleden in een EU/EER-land of Zwitserland wonen, kunnen zij de EHIC online bij ons aanvragen. De EHIC mogen zij niet gebruiken in hun woonland.

Mijn gezinsleden willen speciaal voor een medische behandeling naar een ander EU-land. Wat nu?

Dan moeten zij eerst toestemming hebben. Wilt u daar alleen medicijnen voor hen kopen? Ook dan moet u eerst toestemming vragen. Heeft u die toestemming (nog) niet en laten uw gezinsleden zich wel behandelen? Of koopt u die medicijnen wel zonder toestemming? Dan loopt u het risico dat u de kosten zelf moet betalen.

Meer informatie?

Lees meer bij Ik wil voor een medische behandeling naar het buitenland

Let op
Met uw EHIC heeft u zelf ook recht op medische zorg in andere EU-landen. Voor uzelf vraagt u de kaart aan bij uw Nederlandse zorgverzekeraar. Daar moet u ook vragen of u toestemming nodig heeft voor een behandeling in het buitenland.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.