Apostillelanden

Reist u naar een land dat onder het Apostille verdrag valt? Dan moet u naar een rechtbank toe om de verklaring te legaliseren.

Alle Schengenlanden zijn ook aangesloten bij het Apostilleverdrag. Reist u zowel naar Schengenlanden als naar Apostillelanden? Dan kunt u gebruikmaken van 1 Engelstalige medische verklaring met Apostillestempel.

Lees meer over de landen die onder het Apostilleverdrag vallen

Voor het reizen naar een land dat onder het Apostilleverdrag valt, heeft u een Engelstalige medische verklaring met Apostillestempel nodig. Uw (huis-)arts moet deze verklaring opstellen en ondertekenen.

Volg de onderstaande stappen om een verklaring aan te vragen:

Lees meer over het aanvragen van een verklaring met Apostillestempel

Reist u naar Aruba of Curaçao? Dan heeft u een Engelstalige medische verklaring nodig. U stuurt deze naar de Inspecteur Geneesmiddelen Aruba. Of naar de Inspecteur van de Volksgezondheid in Curaçao.

Lees meer over de verklaring voor Aruba of Curaçao

Reist u naar Japan? Dan heeft u een Engelstalige medische verklaring nodig met een Apostillestempel. Het kan zijn dat u ook een aanvullende importvergunning nodig heeft voor uw medicijnen. Dat ligt aan welke medicijnen u heeft.

Doorloop onderstaande stappen om een medische verklaring aan te vragen voor Turkije.

  1. Download de medische verklaring voor Turkije (29-12-2014, pdf, 146 kB) en vul deze volledig in.
  2. Laat de verklaring ondertekenen door uw arts.
  3. Neem de verklaring mee op reis. En laat de verklaring zien als u erom wordt gevraagd. Het is niet nodig om de verklaring naar het CAK te sturen.

Zelf online regelen

Heeft u een vraag?

Wij helpen u verder.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy