Ik ga naar Aruba of Curaçao. Wat moet ik doen?

Reist u naar Aruba of Curaçao? Dan heeft u een Engelstalige medische verklaring nodig. U stuurt deze naar de Inspecteur Geneesmiddelen Aruba. Of naar de Inspecteur van de Volksgezondheid in Curaçao.

De medische verklaring is maximaal 1 jaar geldig (vanaf de briefdatum), als er geen wijziging is in de medicatie en dosering. De verklaring is vaker te gebruiken binnen dat jaar. Is er wel een wijziging? Dan moet u een nieuwe Engelstalige medische verklaring aanvragen.

Volg de onderstaande stappen om een verklaring aan te vragen:

Stap 1

Laat door uw (huis-)arts een Engelstalige medische verklaring (17-03-2016, pdf, 102 kB) opstellen.

Stap 2

Stuur deze verklaring per post naar het CAK. U kunt deze verklaring niet per e-mail opsturen, omdat een originele handtekening van uw arts nodig is.

Ons postadres:
CAK, afdeling FI / Afgifte Schengenverklaringen
Postbus 84015
2508 AA  Den Haag 

Stap 3

Het CAK beoordeelt uw verklaring. Als uw verklaring wordt goedgekeurd, zet het CAK er een stempel op. Binnen 2 weken ontvangt u de gewaarmerkte verklaring terug met de post.

Stap 4

Stuur de gewaarmerkte verklaring vervolgens naar de Inspecteur Geneesmiddelen Aruba of de Inspecteur van de Volksgezondheid in Curaçao. Vermeld hierbij de aankomst- en vertrekdatum.

• Curaçao:

E-mail: ivg@gobiernu.cw, Fax: 00 5999 4669 367

• Aruba:

E-mail: r.angela@ivgaruba.gov.aw, Fax: 00 2975 8823 66

Stap 5

Neem de verklaring mee op reis.

 

Zelf online regelen

Heeft u een vraag?

Wij helpen u verder.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.
Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy