Ik ga naar Bonaire, Saba, St. Eustatius of St. Maarten. Wat moet ik doen?

Reist u naar een van de bovengenoemde landen? Dan vraagt u een Engelstalige medicijnverklaring aan.

Dit doet u in 4 stappen

Stap 1: Laat uw arts een Engelstalige medicijnverklaring opstellen en ondertekenen. U kunt daarvoor dit voorbeeld gebruiken (12-09-2019, pdf, 245 kB).

Let op

Elke pagina van de verklaring moet door uw (huis)arts ondertekend worden.

Stap 2: Deze verklaring stuurt u per post naar het CAK:

CAK
Postbus 84015
2508 AA  Den Haag

Het CAK beoordeelt de ingevulde verklaring. Houd rekening met een verwerkingstijd van 2 weken. Vertrekt u binnen 2 weken? Kom dan langs met de ingevulde verklaring. Wij helpen u direct. Dit kan op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur. Een afspraak maken hiervoor is niet nodig.

U kunt de verklaring niet per e-mail opsturen. Hier moet namelijk een originele handtekening van uw arts staan.

Stap 3: Haal daarna een Apostillestempel bij de rechtbank in uw buurt. Hiervoor betaalt u een vergoeding. De stempel halen kan zowel persoonlijk als per post. Kijk voor adressen van de rechtbanken op www.rechtspraak.nl.

Stap 4: Neem de verklaring met eventueel aanvullende documenten mee op reis. U laat de verklaring zien als hier naar wordt gevraagd.

De medische verklaring met Apostillestempel is 1 jaar geldig vanaf de datum waarop uw (huis)arts de verklaring heeft ondertekend. Tijdens dit jaar kunt u de verklaring vaker gebruiken. De verklaring is geldig in alle Schengenlanden.

Verandert uw medicatie of dosering? Dan vraagt u een nieuwe verklaring aan.

Zelf online regelen

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.