Ik ga naar Bonaire, Saba, St. Eustatius of St. Maarten. Wat moet ik doen?

Reist u naar één van deze eilanden? Dan vraagt u een Engelstalige medicijnverklaring aan.

Dit doet u in 3 stappen.

Stap 1: Laat uw (huis)arts een Engelstalige medicijnverklaring invullen en ondertekenen. U kunt daarvoor dit voorbeeld gebruiken (12-09-2019, pdf, 245 kB).

Let op

De originele handtekening van uw (huis)arts moet op elke pagina van de verklaring staan. Kopieën of scans van de verklaring kunnen wij niet behandelen.

Stap 2: Deze verklaring stuurt u met de post naar het CAK:

CAK
Postbus 84015
2508 AA  Den Haag

Het CAK beoordeelt uw verklaring. Als wij uw verklaring hebben goedgekeurd, zetten wij er een stempel op. Binnen 2 weken ontvangt u de goedgekeurde verklaring. Dat kan via e-mail zijn of met de post. Vertrekt u binnen 2 weken? Maak dan een afspraak om langs te komen. Neem de ingevulde verklaring mee. Wij helpen u dan direct.

Voor een afspraak kunt u ons bellen op 0800 - 2108 (op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur). 

U kunt de verklaring niet via e-mail opsturen. Hierop moet namelijk een originele handtekening van uw (huis)arts staan.

Stap 3: Neem de verklaring mee op reis. Heeft u daarnaast nog andere documenten over uw medicijnen die misschien belangrijk zijn? Neem die dan ook mee. U laat de verklaring zien als hiernaar wordt gevraagd.

De medische verklaring is 1 jaar geldig vanaf de datum waarop uw (huis)arts de verklaring heeft ondertekend. Tijdens dit jaar kunt u de verklaring vaker gebruiken. De verklaring is geldig in alle Schengenlanden.

Verandert uw medicatie of dosering? Dan vraagt u een nieuwe verklaring aan.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.