Hoe vraag ik de Engelstalige medische verklaring met Apostillestempel aan?

Voor het reizen naar een land dat onder het Apostilleverdrag valt, heeft u een Engelstalige medische verklaring met Apostillestempel nodig. Uw (huis-)arts moet deze verklaring opstellen en ondertekenen.

De Engelstalige medische verklaring met Apostillestempel is maximaal 1 jaar geldig. Dat is alleen zo als de medicatie en dosering hetzelfde blijven. De verklaring is vaker te gebruiken binnen dat jaar. Het jaar gaat in vanaf de datum dat uw arts de verklaring ondertekent. Verandert uw medicatie of dosering? Dan moet u een nieuwe medische verklaring aanvragen.

Stap 1

Laat uw arts een Engelstalige medische verklaring opstellen en ondertekenen. U kunt daarvoor deze voorbeeldverklaring gebruiken (16-11-2016, pdf, 102 kB).

Let op

Elke pagina van de verklaring moet door uw (huis-)arts ondertekend worden.

Stap 2

Stuur deze verklaring per post naar het CAK. U kunt deze verklaring niet per e-mail opsturen. Op de verklaring moet een originele handtekening van uw arts staan. Houd rekening met een verwerkingstijd van 2 weken door het CAK.


CAK
Postbus 84015
2508 AA  Den Haag 

Stap 3

Haal daarna een Apostillestempel bij de rechtbank in uw buurt. Hiervoor betaalt u een vergoeding. De stempel halen kan zowel persoonlijk als per post. Kijk voor adressen van de rechtbanken op www.rechtspraak.nl.

Stap 4

Neem de verklaring met eventueel aanvullende documenten mee op reis.

 

Zelf online regelen

Heeft u een vraag?

Wij helpen u verder.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.
Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy