De ambassade zegt dat ik een Engelstalige medicijnverklaring nodig heb. Wat moet ik doen?

Uw reis gaat naar een land buiten het Schengengebied. De ambassade van dat land zegt dat u een medicijnverklaring nodig heeft.

Dit doet u in 4 stappen.

Stap 1: Laat uw arts een Engelstalige medicijnverklaring (12-09-2019, pdf, 245 kB) maken en ondertekenen.

Let op

De originele handtekening van uw (huis)arts moet op elke pagina van de verklaring staan. Kopieën of scans van de verklaring kunnen wij niet behandelen.

Stap 2: U stuurt de verklaring met de post naar het CAK:

CAK
Postbus 84015
2508 AA Den Haag

Het CAK beoordeelt de ingevulde verklaring. Houd rekening met een verwerkingstijd van 2 weken. De verklaring ontvangt u met de post.

Stap 3: Moet u de verklaring legaliseren (voor echt laten verklaren)? Dan kunt u dit op verschillende manieren doen. Legalisatie voor Apostillelanden gebeurt met een Apostillestempel bij een rechtbank. Voor landen waarmee Nederland geen afspraken heeft gemaakt, moet u mogelijk naar het ministerie van Buitenlandse Zaken. Soms moet u ook naar de ambassade.

Het land waar u heen gaat, beslist hoe u de verklaring moet laten legaliseren. Het CAK kan u hierover geen informatie geven. Voor meer informatie over legalisatie kunt u kijken op de website van Nederland Wereldwijd.

Stap 4: Neem de verklaring mee op reis. De ambassade kan u vertellen of u nog andere stukken moet meenemen.

De medische verklaring is maximaal 1 jaar geldig vanaf de datum waarop uw (huis)arts de verklaring heeft ondertekend. Neem voor een nieuwe reis altijd eerst contact op met de ambassade.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.