De ambassade geeft aan dat ik een Engelstalige medicijnverklaring nodig heb. Wat moet ik doen?

Uw reis gaat naar een land buiten het Schengengebied en de ambassade geeft aan dat u een medicijnverklaring nodig heeft.

Dit doet u in vier stappen.

Stap 1: Laat uw arts een Engelstalige medicijnverklaring (12-09-2019, pdf, 245 kB) opstellen en ondertekenen.

Let op

De originele handtekening van uw huisarts moet op elke pagina van de verklaring staan. Kopieën of scans van de verklaring kunnen wij niet behandelen.

Stap 2: U stuurt de verklaring per post naar het CAK:

CAK
Postbus 84015
2508 AA Den Haag

Het CAK beoordeelt de ingevulde verklaring. Houd rekening met een verwerkingstijd van 2 weken. De verklaring ontvangt u per post.

Stap 3: Moet u de verklaring legaliseren? Dan kunt u dit op verschillende wijze doen. Legalisatie voor Apostillelanden gebeurt door middel van een Apostillestempel bij een rechtbank. Voor landen waar geen afspraken mee zijn, moet u mogelijk naar het ministerie van Buitenlandse Zaken en soms ook naar de ambassade.

De stappen van legalisatie worden bepaald door het land van bestemming. Het CAK kan u hierover geen informatie geven. Voor meer informatie over legalisatie bekijkt u de website van Nederland Wereldwijd.

Stap 4: Neem de verklaring mee op reis. De ambassade van het reisland kan u vertellen of er aanvullende stukken nodig zijn die u moet meenemen.

De medische verklaring is maximaal 1 jaar geldig vanaf de datum waarop uw (huis)arts de verklaring heeft ondertekend. Neem voor een nieuwe reis altijd eerst contact op met de ambassade.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.