Hoe vraag ik de Engelstalige medische verklaring met Apostillestempel aan?

Voor het reizen naar een land dat onder het Apostilleverdrag valt, heeft u een Engelstalige medische verklaring met Apostillestempel nodig. Uw (huis-)arts moet deze verklaring opstellen en ondertekenen.

Volg de onderstaande stappen om een verklaring aan te vragen:

Stap 1

Laat uw arts een Engelstalige medische verklaring opstellen en ondertekenen. U kunt daarvoor deze voorbeeldverklaring gebruiken (29-11-2017, pdf, 197 kB).

Let op

Elke pagina van de verklaring moet door uw (huis-)arts ondertekend worden.

Stap 2

Stuur deze verklaring per post naar het CAK.

CAK
Postbus 84015
2508 AA  Den Haag 

Het CAK beoordeelt de ingevulde verklaring. Houdt rekening met een verwerkingstijd van 2 weken.

U kunt de verklaring niet per e-mail opsturen. Op de verklaring moet namelijk een originele handtekening van uw arts staan.

Vertrekt u binnen 2 weken? Om tijd te besparen kunt u met de ingevulde verklaring langskomen en helpen wij u direct. Dit kan op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Stap 3

Haal daarna een Apostillestempel bij de rechtbank in uw buurt. Hiervoor betaalt u een vergoeding. De stempel halen kan zowel persoonlijk als per post. Kijk voor adressen van de rechtbanken op www.rechtspraak.nl.

Stap 4

Neem de verklaring met eventueel aanvullende documenten mee op reis. En laat de verklaring zien als u erom wordt gevraagd

De medische verklaring met Apostillestempel is 1 jaar geldig vanaf de datum waarop uw (huis)arts de verklaring heeft ondertekend. Tijdens dit jaar kunt u de verklaring vaker gebruiken. De verklaring is geldig in alle Apostillelanden en Schengenlanden.

Verandert uw medicatie of dosering? Dan moet u een nieuwe medische verklaring aanvragen.

Zelf online regelen

Heeft u een vraag?

Wij helpen u verder.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy