Hoe vraag ik een Schengenverklaring aan? En hoe vul ik er een in?

Wilt u naar een land reizen dat onder het Schengenverdrag  valt, of de Schengenverklaring accepteert?  Vul dan een Schengenverklaring in en laat deze door het CAK goedkeuren.

Zo vraagt u een Schengenverklaring aan

Stap 1

Open de Schengenverklaring (21-11-2016, pdf, 150 kB) en vul de onderdelen A, B en C in. Of laat uw huisarts dit doen. Alleen de Nederlandstalige voorkant vult u in.

Stap 2

Laat uw (huis-)arts het geprinte formulier ondertekenen en een stempel zetten.

Stap 3

Stuur de ondertekende Schengenverklaring naar het CAK.

Digitaal:

De snelste manier om uw verklaring op te sturen, is via ons formulier Schengenverklaring opsturen. Scan de ingevulde en ondertekende verklaring in en voeg deze als bijlage toe.

 

Met de post:

CAK
Postbus 84015
2508 AA  Den Haag

Stap 4

Het CAK beoordeelt uw verklaring. Binnen 2 weken ontvangt u de goedkeurde verklaring per e-mail of met de post.

Vertrekt u binnen 2 weken? Dat is geen probleem als u het formulier Schengenverklaring opsturen gebruikt. U kunt ook langskomen met de ingevulde verklaring en dan helpen wij u direct. Dit kan op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. 

Vertrekt u binnen 2 werkdagen? Bel ons gratis informatienummer 0800 – 2108. Dan kijken we samen met u wat mogelijk is. 

Stap 5

Neem de goedgekeurde verklaring mee op reis. De Schengenverklaring is geldig voor de periode die u heeft ingevuld op het formulier. De reisperiode per verklaring is maximaal 30 dagen.

Zelf online regelen

Heeft u een vraag?

Wij helpen u verder.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.
Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy