Ik reis naar meerdere landen. Heb ik voor elk land een aparte verklaring nodig?

Het is afhankelijk van uw reisbestemming(-en), welke en hoeveel verklaringen u nodig heeft.

Reizen naar meerdere landen van het Schengenverdrag

Tijdens uw reis is een Schengenverklaring geldig in alle landen die onder het Schengenverdrag vallen. Voor reizen naar  Schengenlanden heeft u dus maar 1 Schengenverklaring nodig.

 

Reizen naar meerdere landen van het Apostilleverdrag

U heeft maar 1 Engelstalige medische verklaring met Apostillestempel nodig. Een Engelstalige medische verklaring met Apostillestempel is geldig binnen alle landen die aangesloten zijn bij het Apostilleverdrag.

 

Reizen naar landen van het Schengenverdrag én het Apostilleverdrag

Alle Schengenlanden zijn ook aangesloten bij het Apostilleverdrag. Reist u naar Schengenlanden en Apostillelanden? Dan kunt u gebruikmaken van 1 Engelstalige medische verklaring voor Apostillelanden. U heeft dan geen Schengenverklaring nodig.

 

Reizen naar overige landen

Voor de overige landen heeft u per land een aparte verklaring nodig. Met deze landen zijn geen afspraken gemaakt. De ambassade van het land bepaalt wat u nodig heeft om uw medicijnen mee op reis te nemen. Neem daarom altijd telefonisch contact op met de ambassade van het land waar u naartoe reist.

U kunt voor de overige landen geen Schengenverklaring gebruiken. En ook geen verklaring met Apostillestempel of stempel van de ambassade van een ander land.

Zelf online regelen

Heeft u een vraag?

Wij helpen u verder.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy