Hoe betaal ik de premie van de zorgverzekering die het CAK namens mij afsluit?

U betaalt de premie via uw inkomen, of aan het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Hoe u deze premie betaalt, hangt af van uw situatie.

Het is helaas niet mogelijk om op een andere manier uw premie aan ons te betalen.  

U betaalt via uw inkomen of aan het CJIB

Ik heb loon, een uitkering of een pensioen

Dan houden wij de premie iedere maand in op uw inkomen. Wij sturen hierover een bericht naar uw werkgever, uitkeringsinstantie of pensioenfonds.

Ik ben zelfstandige of heb geen inkomsten

Dan vragen wij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) om u iedere maand een betaalverzoek te sturen. U betaalt dan zelf uw zorgpremie aan het CJIB. Ontvangt u zorgtoeslag? Dan maakt de Belastingdienst uw zorgtoeslag voortaan over naar het CJIB. U krijgt dan elke maand een betaalverzoek voor het bedrag dat overblijft.

Hoe lang betaal ik de premie aan het CAK?

U betaalt de premie 12 maanden aan ons. Daarna betaalt u de premie aan uw zorgverzekeraar. Hierover krijgt u bericht van ons en van uw zorgverzekeraar.

Hoe hoog is de premie?

De premie die u betaalt is € 145,75 per maand. De hoogte van deze premie staat in de wet. U betaalt de premie niet aan de zorgverzekeraar, maar aan ons.

Mag ik nu overstappen naar een andere zorgverzekeraar?

U bent 12 maanden verzekerd bij de zorgverzekeraar waar wij u hebben aangemeld. U kunt na die 12 maanden niet meteen een zorgverzekering afsluiten bij een andere zorgverzekeraar. Dat kan alleen vanaf 1 januari van het volgende jaar.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.