Wat gebeurt er als het CAK een Nederlandse zorgverzekering namens mij afsluit?

Eerst ontvangt u een brief van ons. Daarin staat dat wij namens u een zorgverzekering hebben afgesloten bij een Nederlandse zorgverzekeraar. Wij hebben deze zorgverzekeraar uitgekozen. In de brief staat bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent. Ook leest u hierin vanaf welke datum u verzekerd bent.

Daarna stuurt de zorgverzekeraar u de polis en andere informatie over de zorgverzekering toe. U hoeft dus niet zelf contact op te nemen. U bent verzekerd voor de zorg uit het zogenaamde ‘basispakket’. Uw zorgverzekeraar stuurt u hierover informatie toe.

Let op

U mag niet zelf een zorgverzekeraar kiezen.

Als wij voor u een zorgverzekering hebben afgesloten, moet u minimaal 12 maanden bij de zorgverzekeraar verzekerd blijven die wij hebben uitgekozen. Als deze 12 maanden voorbij zijn, kunt u niet meteen een zorgverzekering afsluiten bij een andere zorgverzekeraar. Dat mag pas per 1 januari van het jaar daarop.

Voorbeeld:

  • Ingangsdatum zorgverzekering via het CAK: 1 maart 2018.
  • Einde van de 12-maandsperiode: 1 maart 2019.
  • U mag dan pas per 1 januari 2020 overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Voor meer informatie lees:

Regeling onverzekerden - Informatieblad 'Uw zorgverzekering' (20-09-2018, pdf, 37 kB).

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.