Krijg ik nog een eindafrekening?

Nee, sinds 1 augustus 2018 versturen wij geen eindafrekeningen meer. Als u definitief bent afgemeld door uw zorgverzekeraar, dan hoeft u niets meer aan ons te betalen. U krijgt hier ook bericht van.

Heeft u meer bestuursrechtelijke premie betaald dan u ons hoefde te betalen? Dan krijgt u de te veel betaalde premie terug.

Tip

Als u nog bij ons bent aangemeld, dan moet u de bestuursrechtelijke premie gewoon aan ons blijven betalen. Als u definitief bent afgemeld door uw zorgverzekeraar, dan krijgt u hier bericht van. 

Waarom is het CAK gestopt met het innen van eindafrekeningen?

De overheid wil graag schulden bij burgers in Nederland verminderen. De eindafrekening kan voor nieuwe financiële problemen zorgen. Dat is niet wenselijk. Het is veel belangrijker dat klanten weer de premie voor de zorgverzekering aan de zorgverzekeraar betalen en geen nieuwe schulden krijgen.

Moet ik CJIB betaalvezoeken voor de eindafrekening nog betalen?

Vanaf 1 augustus 2018 hoeft u betaalverzoeken voor de eindafrekening niet meer te betalen. Ook deurwaarders die actief waren voor het CJIB innen geen geld meer voor eindafrekeningen. Heeft u een betalingsregeling voor de eindafrekening en betaalt u die via een periodieke overboeking? Zet die dan stop bij uw bank. 

Ik had vóór 1 augustus 2018 al delen van de eindafrekening betaald. Krijg ik die terug?

Nee, die krijgt u niet terug. Tot 1 augustus 2018 moest u uw eindafrekening blijven betalen. We storten alleen geld terug dat na 1 augustus 2018 bij ons is binnengekomen voor een eindafrekening. Het CJIB stort deze bedragen terug naar het rekeningnummer van de betaler.

Waarom sturen jullie geen financieel overzicht meer nadat iemand is afgemeld?

Wie op of na 1 augustus 2018 definitief bij het CAK is afgemeld, hoeft niets meer te betalen. Daarom krijgt u geen financieel overzicht meer toegestuurd. Wilt u weten wat u aan het CAK of CJIB heeft betaald? Neem dan contact met ons op.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.