Schuldhulp wil een stabilisatieperiode. Wat gebeurt er dan?

De schuldhulpverlener is iemand die u helpt met uw schulden. Deze persoon heeft tijd nodig om uw schulden op een rij te zetten. De tijd die hij nodig heeft, heet een ‘stabilisatieperiode’. Deze duurt maximaal 8 maanden.

Stabilisatieovereenkomst

U sluit met uw schuldhulpverlener een stabilisatieovereenkomst. Uw zorgverzekeraar moet deze goedkeuren. Als uw zorgverzekeraar akkoord gaat, dan meldt hij u af bij ons. Dit is eerst een voorlopige afmelding. U betaalt weer de gewone zorgpremie aan uw zorgverzekeraar. Dit betekent dat u dan geen hogere premie meer betaalt aan ons.

Voorstel voor schuldregeling

Samen met de schuldhulpverlener werkt u in de stabilisatieperiode aan een voorstel om uw schulden op te lossen. In dit voorstel wordt uw hele schuld bij de zorgverzekeraar aangepakt. Ook bedragen die al bij een deurwaarder liggen. Samen stuurt u dit voorstel voor een schuldregeling naar uw zorgverzekeraar, die akkoord moet gaan.

Wat gebeurt er na de stabilisatieperiode?

  • Als uw zorgverzekeraar de voorgestelde schuldregeling goedkeurt, dan meldt hij u definitief af bij ons. U hoeft geen hogere premie of incassokosten meer te betalen aan het CAK.

  • Soms lukt het niet om in de stabilisatieperiode tot een voorstel voor een schuldregeling te komen. Of de schuldregeling mislukt. Als uw zorgverzekeraar de voorgestelde schuldregeling afkeurt of later stopzet, dan meldt hij u weer bij ons aan. U gaat dan weer de hogere premie betalen aan het CAK.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.