Schuldhulp wil een stabilisatieperiode om mijn schulden te onderzoeken, wat gebeurt er dan?

De schuldhulpverlener heeft tijd nodig om uw schulden op een rij te zetten. Dat kan in een ‘stabilisatieperiode’ van maximaal 8 maanden.

Stabilisatieovereenkomst

U sluit met uw schuldhulpverlener een stabilisatieovereenkomst, die uw zorgverzekeraar moet goedkeuren. Gaat uw zorgverzekeraar akkoord, dan meldt hij u af bij ons. Dit is eerst een voorlopige afmelding. U betaalt weer de gewone zorgpremie aan uw zorgverzekeraar. U betaalt dus geen hogere premie meer aan ons.

Voorstel voor schuldregeling

Uw schuldhulpverlener werkt in de stabilisatieperiode met u aan een voorstel om uw schulden op te lossen. Samen stuurt u dit voorstel voor een schuldregeling naar uw zorgverzekeraar, die akkoord moet gaan. In het voorstel wordt uw hele schuld bij de zorgverzekeraar aangepakt, ook bedragen die al bij een deurwaarder liggen.

Wat gebeurt er na de stabilisatieperiode?

  • Als uw zorgverzekeraar de voorgestelde schuldregeling goedkeurt, dan meldt hij u definitief af bij ons. U hoeft geen hogere premie of incassokosten meer te betalen aan het CAK.

  • Soms lukt het niet om in de stabilisatieperiode tot een voorstel voor een schuldregeling te komen. Of de schuldregeling mislukt. Als uw zorgverzekeraar de voorgestelde schuldregeling afkeurt of later stopzet, dan meldt hij u weer bij ons aan. U gaat dan weer de hogere premie betalen aan het CAK via inhouding op uw inkomen of per betaalverzoek aan het CJIB.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.