Ik wil afgemeld worden bij het CAK. Wat kan ik doen?

Spreek een betalingsregeling af voor de schuld bij uw zorgverzekeraar. Uw zorgverzekeraar meldt u dan voorlopig bij ons af. U betaalt aan uw zorgverzekeraar dan weer de normale zorgpremie. Plus het bedrag dat u samen afspreekt om uw schuld af te lossen.

Uw zorgverzekeraar meldt u definitief bij ons af wanneer u:

  • uw hele schuld bij uw zorgverzekeraar hebt betaald; of
  • een schuldenregeling afsluit waaraan uw zorgverzekeraar meedoet.

Afmelding bij het CAK

Alleen uw zorgverzekeraar kan u afmelden voor de regeling wanbetalers. Dat gebeurt als u met uw zorgverzekeraar een betalingsregeling afspreekt. Dit kan een voorlopige (tijdelijk) of een definitieve afmelding zijn. 

Als u voorlopig of definitief bent afgemeld hoeft u geen hogere bestuursrechtelijke premie meer te betalen aan ons. U betaalt dan weer de gewone zorgpremie aan uw zorgverzekeraar.

Let op

Meldt uw zorgverzekeraar u binnenkort bij ons af? Houd er dan rekening mee dat u één maand dubbele lasten heeft. Dat komt omdat u onze premie in de maand zelf betaalt. Bij de zorgverzekeraar betaalt u uw zorgverzekering een maand vooruit.

Na de afmelding

U ontvangt een brief als uw zorgverzekeraar u definitief heeft afgemeld. Openstaande betaalverzoeken voor de bestuursrechtelijke premie via het CJIB hoeft u dan niet meer te betalen.

Heeft u te veel bestuursrechtelijke premie betaald?

Dan betalen wij het te veel betaalde bedrag terug aan uw uitkeringsinstantie of werkgever. Of u ontvangt het binnen twee weken terug van het CJIB.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.