Nieuws: zorgpremie in 2023

Elk jaar stelt de minister minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de premie van de regeling wanbetalers opnieuw vast. In december ontvangt u een brief over de nieuwe premie.

Vanaf 1 januari 2023 is onze zorgpremie € 165,70 per maand (€ 152,20 in 2022). Betaalt u 6 maanden of langer geen premie voor uw zorgverzekering? Dan mag uw zorgverzekeraar u aanmelden bij het CAK. U betaalt dan uw zorgpremie aan ons, in plaats van aan uw zorgverzekeraar. Deze premie is hoger dan de normale zorgpremie.

Waarom wordt de premie hoger?

Net als de normale zorgpremie van zorgverzekeraars stijgt elk jaar in januari ook de zorgpremie die u aan ons betaalt. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt jaarlijks hoe hoog deze premie is. 

Hoe kom ik van jullie hogere premie af?

Wanneer uw zorgverzekeraar u afmeldt, betaalt u weer de normale zorgpremie. Dit gebeurt als u een betalingsregeling afsluit met uw zorgverzekeraar. Neem daarvoor contact op met uw zorgverzekeraar.

Heeft u hulp nodig om meer grip op uw geld te krijgen? Kijk op www.geldfit.nl voor gratis tips en advies hoe u schulden aanpakt.

Meer informatie over de regeling.

Meer weten over de premie voor onverzekerden? Lees ons algemene nieuwsbericht.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.