Premie betalen via betaalverzoeken CJIB

Betalen van de zorgpremie kan bij ons op 2 manieren.

  • Als het kan houden wij uw premie in van uw inkomen. U hoeft dan zelf niets te doen. 
  • Als wij de premie niet kunnen inhouden, krijgt u betaalverzoeken om de premie te betalen. 

Betaalverzoeken van het CJIB

U krijgt betaalverzoeken voor onze premie van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Dit is de manier waarop u uw zorgpremie betaalt. 

Heeft u meeverzekerde gezinsleden van 18 jaar of ouder? Voor hen ontvangt u aparte betaalverzoeken. Deze staan ook op uw naam, omdat de verzekering op uw naam staat.

Ontvangt u zorgtoeslag?

Dan gaat uw zorgtoeslag direct naar het CJIB. U betaalt hiermee alvast (een deel van) uw premie. Op het betaalverzoek van het CJIB staat dan het bedrag dat overblijft om te betalen.

Betaal het bedrag binnen 6 weken nadat u het betaalverzoek heeft ontvangen. Zo voorkomt u dat u een aanmaning krijgt van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). U moet de premie dan binnen 2 weken betalen. Lukt dit ook niet? Dan schakelt het CJIB een deurwaarder in. Dit leidt tot extra kosten die u zelf moet betalen.

Nee, u kunt geen betalingsregeling afspreken voor onze premie. Dit is omdat u elke maand een nieuwe premie moet betalen.

Betalingsregeling met zorgverzekeraar

Wel kunt u bij uw zorgverzekeraar vragen naar een regeling om uw achterstanden daar te betalen. Als u een betalingsregeling afspreekt wordt u bij ons afgemeld door uw zorgverzekeraar. Dan betaalt u ook weer de normale premie. Na uw afmelding stopt u met het betalen van de betaalverzoeken voor de bestuursrechtelijke premie. 

Betaalt u onze premie via betaalverzoeken? Dan krijgt het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) uw zorgtoeslag via de Belastingdienst. U ontvangt uw zorgtoeslag dan niet meer zelf. Op deze manier betaalt u al een deel van de premie die u moet betalen. 

Voor de rest van het premiebedrag krijgt u een betaalverzoek van het CJIB.

Klopt het niet dat u uw zorgtoeslag niet zelf ontvangt? Bijvoorbeeld omdat u inmiddels zelf uw zorgverzekering betaalt? Neem dan contact op met het CJIB. Als het inderdaad niet klopt, dan betalen zij de zorgtoeslag aan u terug.

Zorgtoeslag is voor mensen met weinig inkomen. De toeslag is bedoeld om een deel van de zorgpremie mee te betalen. U vraagt zorgtoeslag aan bij de Belastingdienst. Die bepaalt of u de toeslag krijgt. Heeft u gezinsleden van 18 jaar of ouder? Vraag dan of zij ook recht hebben op zorgtoeslag.

Meer informatie vindt u op www.toeslagen.nl.
 

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.