Wanneer krijg ik bericht van het CAK over de Wmo in 2020?

Het moment dat u bericht krijgt van het CAK over de Wmo in 2020 is gewijzigd. Hierdoor krijgt u mogelijk meerdere facturen in één keer. 

Brief met definitieve eigen bijdrage

U ontvangt in de loop van 2020 een brief van het CAK met de beslissing over uw eigen bijdrage. In die brief (beschikking) leest u of u een eigen bijdrage moet betalen. En hoe hoog de eigen bijdrage is. 

Wij doen er alles aan om u zo snel mogelijk een bericht te sturen over uw eigen bijdrage in 2020. 

De factuur 

Moet u een eigen bijdrage betalen? Dan ontvangt u een factuur. Deze ontvangt u nadat u de brief met beslissing (beschikking) heeft ontvangen. Of wij schrijven de eigen bijdrage van uw rekening af als u daarvoor heeft gekozen. 

Let op

Betaalt u in 2019 én 2020 een eigen bijdrage? Dan ontvangt u in 2020:

  • De laatste facturen over 2019 (€ 17,50 per vier weken)
  • De eerste facturen voor 2020 (€ 19,00 per maand)

Het is mogelijk dat u meerdere facturen van 2020 in één keer ontvangt. Houd hier rekening mee. Bijvoorbeeld door alvast € 19,00 per maand opzij te zetten.

Voorbeeld: U moet dan in één keer over meerdere maanden betalen. Bijvoorbeeld over januari, februari, maart en april. Dat is 4 x € 19,00 = € 76,00.

Tip

Wilt u de facturen liever in delen betalen? Dat begrijpen wij. Neem contact met ons op zodra u de facturen heeft ontvangen. Wij zoeken samen met u naar een oplossing. Bijvoorbeeld een betalingsregeling afspreken.

Voor een betalingsregeling hoeft u niet extra te betalen.

Lees meer over de Wmo in 2020

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.