Wanneer krijg ik bericht van het CAK over de Wmo in 2020?

Het moment dat u bericht krijgt van het CAK over de Wmo in 2020 is gewijzigd. Hierdoor krijgt u in januari, februari of maart meerdere facturen in een keer.

Brief met definitieve eigen bijdrage

U ontvangt begin 2020 een brief van het CAK met de beslissing over uw eigen bijdrage. In die brief (beschikking) leest u of u een eigen bijdrage moet betalen. En hoe hoog de eigen bijdrage is. 

Deze brief ontvangt u naar verwachting in februari of maart.

De factuur volgt later

Moet u een eigen bijdrage betalen? Dan ontvangt u een factuur. Deze ontvangt u nadat u de brief met beslissing (beschikking) heeft ontvangen. Of wij schrijven de eigen bijdrage van uw rekening af als u daarvoor heeft gekozen. 

Let op

Betaalt u in 2019 én 2020 een eigen bijdrage? Dan ontvangt u in 2020:

  • De laatste facturen over 2019 (€ 17,50 per vier weken)
  • De eerste facturen voor 2020 (€ 19,00 per maand)

Houd hier rekening mee! Bijvoorbeeld door vanaf januari alvast € 19,00 per maand opzij te zetten.

Het kan dat u de eerste facturen voor 2020 van het CAK in één maand ontvangt. U moet dan in één keer over meerdere maanden betalen. Bijvoorbeeld over januari, februari en maart. Dat is 3 x € 19,00 = € 57,00.

Facturen in delen betalen

Wilt u de facturen liever in delen betalen? Geen probleem, dat begrijpen wij. Neem contact met ons op zodra u de facturen heeft ontvangen en vraag een betalingsregeling aan. Voor een betalingsregeling hoeft u niet extra te betalen.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.