Meer dan één factuur ontvangen in december 2021?

In december 2021 ontving een aantal klanten meer facturen dan normaal. Behalve de gebruikelijke factuur kregen deze klanten ook facturen met datum 30 december 2021. We begrijpen dat dit verwarrend is en bieden onze excuses aan.

Wij hebben dit onderzocht. Het gaat om facturen over eerdere perioden die u nog niet had betaald. U moet de facturen dus wel betalen.

Betaalt u altijd met automatische incasso? Dan hebben wij deze facturen op 30 december 2021 geïncasseerd.

Ik heb meerdere facturen ontvangen van het CAK. Klopt dit wel?
Wij hebben op 24 december de factuur over december verstuurd. Op 30 december hebben wij facturen verstuurd over eerdere maanden. Elke factuur heeft de datum van 30 december. De facturen zijn juist. Dit zijn facturen over nog openstaande periode(n). U moet ze wel betalen. U betaalt niet te veel aan het CAK.

Het CAK heeft in december 2021 meerdere bedragen geïncasseerd. Klopt dat wel?
Ja dat klopt, deze bedragen had u nog niet betaald aan het CAK. Het gaat om facturen van eerdere maanden waarin u Wmo zorg heeft ontvangen van uw gemeente.
De incasso van 24 december 2021 gaat over de periode december. U betaalt dus niet te veel.

​Ik wil de extra geïncasseerde bedragen van 30 december 2021 storneren, kan dat?
Ja dat mag, u kunt altijd een geïncasseerd bedrag storneren via uw bank. Storneert u dan de incasso van 30 december 2021. U moet dit bedrag op een later moment nog wel betalen.

Ik kan de facturen niet meteen betalen, wat moet ik doen?
Komt het nu niet uit om de bedragen in één keer te betalen? Op deze pagina leest u hoe u een betalingsregeling met ons kunt treffen.

Ik wil alle nog te betalen facturen in één keer betalen, kan dat?
Ja dat kan. U kunt alles in één keer betalen. Tel de bedragen bij elkaar op, en vermeld bij de omschrijving uw klantnummer. Het klantnummer vindt u op de factuur. Heeft u maar één factuur ontvangen met datum 30 december 2021? Gebruik dan het betalingskenmerk dat op de factuur staat.

Ik heb al een betalingsregeling met het CAK. Wat moet ik doen met de ontvangen facturen van 30 december 2021?
U kunt dit nieuwe bedrag laten toevoegen aan uw bestaande betalingsregeling. Op deze pagina leest u hoe u een betalingsregeling met ons kunt treffen.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.