Informatie over nieuwe berekening abonnementstarief

Woont uw partner in een zorginstelling en krijgt u of uw partner een AOW? Dan heeft u misschien een AOW voor ongehuwden aangevraagd. Als u volgens onze administratie gehuwd bent, gaan wij uw eigen bijdrage opnieuw berekenen.

Ontvangt u een AOW voor alleenstaanden terwijl u gehuwd bent?
Dan hoort u volgens de zorgwet dezelfde eigen bijdrage te betalen als iemand die ongehuwd is.

Wat is er gebeurd?
Iemand met een AOW voor ongehuwden moeten wij volgens de wet als ongehuwd behandelen. En dus een factuur voor de eigen bijdrage voor één persoon sturen. Tijdens een controle bij de SVB bleek dat dit niet altijd gebeurt. Daarom gaan we de eigen bijdrage voor deze klanten opnieuw berekenen.

Let op! U heeft een brief ontvangen als wij uw eigen bijdrage opnieuw gaan berekenen.

Wat kunt u verwachten?
Heeft u een brief van ons ontvangen? Dan kunt u het volgende verwachten:

  • U ontvangt eind juli een beslissing (beschikking) van het CAK over uw eigen bijdrage. Deze is gebaseerd op een éénpersoonshuishouden. Hierdoor betaalt u mogelijk €19 per maand. Behalve wanneer u onder het minimabeleid van uw gemeente valt.
  • Moet u een eigen bijdrage betalen? Dan ontvangt u vanaf augustus iedere maand een factuur zolang u Wmo-zorg krijgt. U hoeft geen eigen bijdrage te betalen voor de periode vóór augustus.

Heeft u vragen?
Wij hebben de meest gestelde vragen hier op een rij gezet. Heeft u vragen over uw AOW of uw relatiestatus bij de SVB? Neem dan contact op met de SVB?
 

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.