Ik heb moeite om de Wmo eigen bijdrage te betalen. Wat kan ik doen?

Er bestaan verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van uw situatie zoeken wij samen met u naar een oplossing.

Tip

In sommige gemeenten hoeven bewoners met een laag inkomen geen eigen bijdrage te betalen. Dat is onderdeel van het 'minimabeleid'. Bij minimabeleid kijken wij of uw inkomen lager is dan de grens die de gemeente heeft vastgesteld. Als uw inkomen lager is, dan hoeft u geen eigen bijdrage te betalen.

Betalingsregeling afspreken

Kunt u een factuur niet in één keer betalen? Of heeft u een betalingsachterstand? Dan is er meestal een betalingsregeling mogelijk. Voor een betalingsregeling hoeft u niet extra te betalen.

Eigen bijdrage declareren bij de zorgverzekering

Bij sommige aanvullende zorgverzekeringen kunt u de eigen bijdrage (deels) terugkrijgen van uw zorgverzekeraar. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Kunt u de eigen bijdrage declareren? Stuur dan onze factuur naar uw zorgverzekeraar. 

Bijzondere bijstand aanvragen

Heeft u recht op bijstand? Dan kunt u voor de eigen bijdrage bijzondere bijstand aanvragen bij uw gemeente. De regels kunnen verschillen per gemeente. Sommige gemeenten ondersteunen mensen met een laag inkomen. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met uw gemeente.

Aanpassen van de eigen bijdrage

Woont u in een gemeente met minimabeleid? En is uw inkomen en/of vermogen de afgelopen 2 jaar (veel) lager geworden? Dan kunt u ons vragen om uw eigen bijdrage aan te passen.

Hulp bij (beginnende) schulden

Heeft u moeite met het op tijd betalen van uw facturen? Neem dan altijd contact met ons op. Wij zoeken samen met u naar een oplossing. Lees meer over (beginnende) schulden aanpakken, voorkomen en zorgen dat deze niet hoger worden.
 

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.