Hoe vraag ik hulp of ondersteuning vanuit de Wmo aan?

Wilt u zelfstandig blijven wonen en heeft u daarbij hulp nodig? Of wilt u graag mensen blijven ontmoeten? Neem dan contact op met uw gemeente. Een medewerker van de gemeente komt dan bij u langs of nodigt u uit voor een gesprek. Samen kijkt u naar de problemen en mogelijke oplossingen.

  1. Eerst bekijkt de gemeente met u of er een eenvoudige oplossing is. Zoals hulp van een familielid, vrijwilliger of een algemene voorziening (bijvoorbeeld een maaltijdservice, vervoerspas of ontmoetingsochtend).
  2. Zijn deze voorzieningen niet voldoende? Dan kunt u een aanvraag doen voor ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) bij uw gemeente. U krijgt dan mogelijk een maatwerkvoorziening, zoals thuiszorg, dagbesteding of een hulpmiddel.
  3. Een medewerker van de gemeente komt bij u langs of nodigt u uit voor een gesprek. Deze medewerker bespreekt met u de problemen en de mogelijke oplossingen.
  4. Na dit gesprek ontvangt u het besluit van de gemeente.
  5. Krijgt u inderdaad ondersteuning vanuit de Wmo? Dan bekijkt u samen met de gemeente welke zorgaanbieder u wilt. U kunt ook kiezen voor een persoonsgebonden budget om zelf zorg in te kopen.

Tip

Wilt u meer informatie over de aanvraag van ondersteuning vanuit de Wmo? Kijk dan op Regelhulp.nl.

 

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.