Wat is een startbrief?

Een startbrief (kennisgeving) is een brief waarin staat dat wij uw gegevens in onze administratie hebben opgenomen. Het zorgkantoor of de gemeente heeft die gegevens bij ons aangeleverd, omdat u zorg of ondersteuning heeft ontvangen.

Vragenformulier

  • Bij uw startbrief zit ook een formulier met 3 vragen. Wilt u deze vragen beantwoorden? Het CAK heeft deze gegevens nodig om uw eigen bijdrage vast te stellen.
  • Als u alle vragen met ‘nee’ kunt beantwoorden, dan hoeft u het formulier niet terug te sturen. Als er minimaal één vraag is die u met ‘ja’ kunt beantwoorden, moet u het formulier wel ingevuld opsturen.

Kosten voor uw kinderen

Maakt u kosten voor het onderhoud van uw kinderen, waarvoor u kinderbijslag of studiefinanciering ontvangt? Dan mag u een lage eigen bijdrage betalen in plaats van een hoge. Stuur dan wel de gevraagde bewijsstukken mee.

Gescheiden van tafel en bed

  • Bent u gehuwd, maar gescheiden van tafel en bed? Dan heeft dit gevolgen voor uw eigen bijdrage. In dat geval bent u voor de eigen bijdrage namelijk 'ongehuwd'.
  • Bent u gehuwd, maar ontvangt u een AOW-pensioen voor ongehuwden? Dan heeft dit gevolgen voor uw eigen bijdrage. In dat geval bent u voor de eigen bijdrage namelijk 'ongehuwd'.

WUV-/WUBO-uitkering

Ontvangt u een WUV- of WUBO-uitkering? Dan telt deze niet mee voor uw eigen bijdrage. Dit zijn uitkeringen van de SVB, afdeling verzetsdeelnemers en oorlogsgetroffenen.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.