Ik heb moeite om de eigen bijdrage voor de Wlz te betalen. Wat kan ik doen?

Er zijn verschillende mogelijkheden. U kunt ons bijvoorbeeld vragen om uw eigen bijdrage aan te passen. Of u kunt een betalingsregeling aanvragen.

Aanpassen van de eigen bijdrage

Wij berekenen uw eigen bijdrage met uw inkomen en vermogen van 2 jaar geleden. Is uw inkomen en/of vermogen nu (veel) lager geworden? Dan kunt u een aanpassing van de eigen bijdrage aanvragen.

Betalingsregeling afspreken

Kunt u een factuur niet in één keer betalen? Of heeft u een betalingsachterstand? Dan is er meestal een betalingsregeling mogelijk. Voor een betalingsregeling hoeft u niet extra te betalen.

Bijstandsuitkering of heel laag inkomen

Is uw inkomen niet hoger dan zak-en kleedgeldniveau? Dan hoeft u meestal geen eigen bijdrage te betalen voor de Wet langdurige zorg (Wlz) of beschermd wonen. Dat noemen we een vrijstelling. Bekijk de voorwaarden voor een vrijstelling

Hulp bij (beginnende) schulden

Heeft u moeite met betalen en hier hulp bij nodig? Neem dan altijd contact met ons op. Wij zoeken samen met u naar een oplossing. Lees meer over (beginnende) schulden aanpakken, voorkomen en zorgen dat deze niet hoger worden.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.