Toegankelijkheid

Het CAK besteedt veel aandacht aan de gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en vindbaarheid van online informatie. Iedereen moet de website van het CAK kunnen vinden, bekijken en gebruiken.

Hetcak.nl voldoet aan de overheidseisen voor toegankelijkheid

De website is in oktober 2017 getoetst door Accessibility en het grootste deel van de website voldoet aan de WCAG 2 Niveau AA.

 

Certificaat van toegankelijkheid

 

De WCAG 2 bevat de richtlijnen voor kwaliteit en toegankelijkheid van websites. Door het toepassen van deze regels zorgen wij ervoor dat de website door iedereen te gebruiken is. Van bezoekers met een smartphone tot bezoekers met een brailleleesregel.

Uitzondering

Er zijn 2 onderdelen die nog niet volledig voldoen aan de richtlijnen:

  • Jaarberichten
  • Geef uw mening (Usabilla)

Vanaf 2018 voldoen nieuwe jaarberichten aan de richtlijnen. De optie Geef uw mening  wordt in 2018 opnieuw getoetst door Accessibility.

Probleem of vraag?

Ervaart u toch een toegankelijkheidsprobleem op onze website? Neem dan contact op via ons contactformulier. Vermeld het probleem dat u ervaart en de link naar de pagina of het document waar het probleem zich voordoet.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u verder.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy