Ik heb moeite om de eigen bijdrage te betalen. Wat kan ik doen?

Er zijn verschillende mogelijkheden. U kunt ons bijvoorbeeld vragen om uw eigen bijdrage aan te passen. Of u kunt een betalingsregeling aanvragen.

Aanpassen van de eigen bijdrage

Wij berekenen uw eigen bijdrage met uw inkomen en vermogen van 2 jaar geleden. Is uw inkomen en/of vermogen nu (veel) lager geworden? Dan kunt u ons vragen om uw eigen bijdrage aan te passen.

Betalingsregeling afspreken

Kunt u een factuur niet in één keer betalen? Of heeft u een betalingsachterstand? Dan is er meestal een betalingsregeling mogelijk. Voor een betalingsregeling hoeft u niet extra te betalen.

Eigen bijdrage declareren bij de zorgverzekering

Bij sommige aanvullende zorgverzekeringen kunt u de Wmo eigen bijdrage (deels) terugkrijgen van uw zorgverzekeraar. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Bijzondere bijstand aanvragen

Heeft u recht op bijstand? Dan kunt u voor de eigen bijdrage bijzondere bijstand aanvragen bij uw gemeente. De regels kunnen verschillen per gemeente. Sommige gemeenten ondersteunen mensen met een laag inkomen. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met uw gemeente.

Hulp bij (beginnende) schulden

Heeft u moeite met betalen en hier hulp bij nodig? Neem dan altijd contact met ons op. Wij zoeken samen met u naar een oplossing. Bekijk hoe u (beginnende) schulden kunt aanpakken, voorkomen en zorgen dat deze niet hoger worden.  

 


 

 

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.