Telt een letselschadevergoeding ook mee bij mijn vermogen?

Nee, een letselschadevergoeding telt vanaf 1 januari 2020 niet mee bij uw vermogen. Met het formulier letselschadevergoeding (06-02-2020, pdf, 538 kB) kunt u ons vragen om deze vergoeding van uw vermogen af te trekken. Het moet dan wel gaan om een eenmalige letselschadevergoeding of een vergelijkbare vergoeding die meetelt bij het vermogen in box 3.

Vrijstelling aanvragen

  • Heeft u een letselschadevergoeding ontvangen die is toegekend voor 11 oktober 2010? Dan kunt u ons vragen om een vrijstelling van uw volledige letselschadevergoeding.
  • Heeft u een letselschadevergoeding ontvangen die is toegekend tussen 11 oktober 2010 en 31 december 2019? Dan kunt u ons vragen om een vrijstelling van het immaterieel deel van uw letselschadevergoeding.

Stuur het formulier letselschadevergoeding ingevuld en ondertekend aan ons op. Vergeet niet de gevraagde bewijsstukken toe te voegen. Wij passen uw eigen bijdrage dan zo snel mogelijk aan.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.