Telt een letselschadevergoeding ook mee bij mijn vermogen?

Nee, een letselschadevergoeding telt niet mee bij uw vermogen. Met het formulier letselschadevergoeding (29-01-2019, pdf, 489 kB) kunt u ons vragen om deze vergoeding van uw vermogen af te trekken. Het moet dan wel gaan om een eenmalige letselschadevergoeding of een vergelijkbare vergoeding die meetelt bij het vermogen in box 3.

Vrijstelling aanvragen

  • Heeft u een letselschadevergoeding ontvangen? Dan kunt u hiervoor alleen vrijstelling aanvragen als de letselschadevergoeding vóór 11 oktober 2010 aan u is toegekend. Deze geldt dan tot 1 januari 2023. Een vrijstelling houdt in dat de vergoeding niet meetelt bij het vermogen uit box 3 van de Belastingdienst.
  • Heeft u een van de andere vergoedingen die niet meetellen als vermogen uit de onderstaande lijst ontvangen? Deze vergoedingen mogen ook ná 11 oktober 2010 toegekend zijn.

Stuur het formulier letselschadevergoeding ingevuld en ondertekend aan ons op. Vergeet niet de gevraagde bewijsstukken toe te voegen. Wij passen uw eigen bijdrage dan zo snel mogelijk aan.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.