Waarom wordt de eigen bijdrage ingehouden op mijn uitkering/pensioen?

Betaalt u de hoge eigen bijdrage en ontvangt u een uitkering of pensioen van het UWV of de Sociale Verzekeringsbank (SVB)? Dan vragen wij het UWV of de SVB om de eigen bijdrage in te houden op uw uitkering of pensioen. U hoeft de eigen bijdrage dan niet meer zelf over te maken.

Welk bedrag wordt ingehouden?

Op het overzicht van het UWV of de SVB staat welk bedrag er is ingehouden op uw uitkering of pensioen. Wordt uw hele eigen bijdrage ingehouden op uw uitkering? Dan ontvangt u geen factuur meer van ons. Is het ingehouden bedrag lager dan uw eigen bijdrage? Dan ontvangt u van ons nog wel een factuur. Op deze factuur staat het deel dat u zelf nog aan ons moet betalen.

Ik ben het niet eens met de inhouding

Neem dan contact met ons op. Wij kunnen de inhouding voor u stopzetten. U mag dan geen betalingsachterstand hebben.

Ik betaal de lage eigen bijdrage

Ook als u de lage eigen bijdrage betaalt, vragen wij het UWV of de SVB soms om inhouding op uw uitkering of pensioen. Bijvoorbeeld als u dit zelf aan ons heeft gevraagd. Of als u een betalingsachterstand heeft.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.