Moet ik de eigen bijdrage doorbetalen tijdens mijn vakantie of opname in het ziekenhuis?

Ja, meestal wel. 

  • Woont u in een zorginstelling? Dan betaalt u de eigen bijdrage ook als u tijdelijk geen zorg ontvangt. Bijvoorbeeld als u in het ziekenhuis wordt opgenomen. Of als u in het weekend naar huis gaat. Of wanneer u met vakantie bent. De plaats in de zorginstelling wordt voor u vrijgehouden. Daarom moet u ook voor deze dagen de eigen bijdrage betalen.
  • Heeft u een volledig pakket thuis? Dan gelden de regels hierboven ook voor u.
  • Heeft u een modulair pakket thuis, of een pgb? Dan gelden er andere regels.

Modulair pakket thuis

Heeft u een modulair pakket thuis of overbruggingszorg? En wilt u tijdelijk geen zorg ontvangen? Neem dan contact op met uw zorgaanbieder. Uw zorgaanbieder kan dan aan het zorgkantoor doorgeven dat er tijdelijk geen zorg nodig is. Wij ontvangen dan bericht van het zorgkantoor. Uw eigen bijdrage stopt totdat de zorg weer begint.
 
Ontvangt u toch een factuur voor de eigen bijdrage, terwijl de zorg gestopt is? Neem dan contact met ons op. Wij vragen het zorgkantoor vervolgens om uw gegevens te controleren.

Persoonsgebonden budget

Bij een persoonsgebonden budget (pgb) maakt het niet uit wanneer u de zorg ontvangt. Het pgb is voor een heel jaar. De eigen bijdrage loopt dus ook over het hele jaar. Alleen als uw pgb eerder stopt, stopt de eigen bijdrage ook.

Wilt u meer informatie over het (tijdelijk) stopzetten van uw pgb? Dan kunt u contact opnemen met uw zorgkantoor.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.