Ik heb een Wuv-, Wubo- of Artikel 2-fondsuitkering. Moet ik dat doorgeven aan het CAK?

U geeft een Wuv- of Wubo-uitkering alleen aan ons door als u een hoge eigen bijdrage heeft. Wij ontvangen deze gegevens namelijk niet van de Belastingdienst. Bij de berekening van uw hoge eigen bijdrage trekken wij uw Wuv- of Wubo-uitkering af van uw verzamelinkomen. Hierdoor wordt uw eigen bijdrage lager.

Een Artikel 2-Fondsuitkering hoeft u niet aan ons door te geven. Deze uitkering is sinds 2016 vrijgesteld van belasting en valt niet meer onder uw verzamelinkomen. Vanaf 2018 hebben wij de gegevens van uw Artikel 2-Fondsuitkering daarom niet meer nodig voor de berekening van uw eigen bijdrage.

Doorgeven Wuv- en Wubo-uitkering

U geeft uw Wuv- of Wubo-uitkering aan ons door als u een hoge eigen bijdrage betaalt, of als u weet dat u binnenkort een hoge eigen bijdrage gaat betalen.

Dat kunt u op twee manieren doen:

  • met het formulier dat u bij de startbrief ontvangt;
  • of stuur een bericht via ons contactformulier.

Afhandeling van het verzoek

Heeft u een Wuv- of Wubo-uitkering? Dan nemen wij ter controle contact op met de SVB, afdeling verzetsdeelnemers en oorlogsgetroffenen. Daarna passen wij uw eigen bijdrage aan. Hierover ontvangt u een nieuwe beschikking.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.