GGZ-instellingen

Voordat u zorg gaat geven heeft u een contract met ons nodig

Wilt u als GGZ-instelling een beroep doen op de regeling onverzekerbare vreemdelingen? Alleen instellingen waarmee we een contract hebben afgesloten, kunnen dat doen. Wij sluiten alleen contracten met GGZ-instellingen waar onverzekerbare vreemdelingen zorg krijgen.

Wilt u GGZ-zorg gaan verlenen aan een onverzekerbare vreemdeling? Sluit dan eerst een contract met ons af. Lees meer over het afsluiten van een contract.

Kosten declareren

Vraag de bijdrage aan met het declaratieformulier zorgverleners (11-05-2022, pdf, 513 kB). Doe dit binnen 12 maanden na de zorgdatum.

Let op

Wij sluiten alleen contracten met instellingen. Levert u als zelfstandig zorgverlener Wlz- of GGZ-zorg? Dan kunt u met ons geen contract afsluiten. Daarom kunt u ook geen zorg bij ons declareren.

Wat verandert er vanaf 1 januari 2022?

  • U declareert behandelingen vanaf 1 januari per zorgprestatie en niet meer per DBC.
  • Lopende DBC's sluit u af vóór 1 januari 2022.
  • Het indienen van een declaratie bij het CAK verandert niet. 

Lopende DBC’s sluit u af voor het nieuwe jaar

Door de nieuwe werkwijze sluit u de nog lopende DBCs af vóór 1 januari 2022. Heeft u zorg verleend aan een onverzekerde patiënt? Dan kunt u deze bij ons declareren op de manier die u gewend bent. Zorg  ná 1 januari 2022 declareert u op de nieuwe manier, via het zorgprestatiemodel.

Indienen van een zorgdeclaratie bij het CAK blijft hetzelfde

Declareren van zorgkosten voor het behandelen van een onverzekerde patiënt blijft bij ons hetzelfde. U heeft na de zorgdatum 1 jaar de tijd om de kosten bij het CAK te declareren. Hieraan verandert niets.

Meer weten over het Zorgprestatiemodel? 

Kijk op www.zorgprestatiemodel.nl of neem contact op met uw branchevereniging. 
 

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.