Bent u verplicht aan de premie-inhouding mee te werken?

Ja, u bent wettelijk verplicht mee te werken. Doet u dit niet? Dan moet u de premiebedragen iedere maand zelf aan ons betalen. U kunt pas stoppen met betalen als u een brief van ons heeft gehad.

Houd de premie op tijd in

Zorg dat u de premie voor een bepaalde maand ook op het inkomen van die maand inhoudt. Bijvoorbeeld: voor januari houdt u in op het salaris of de uitkering van januari.

U kunt niet achteraf aan uw werknemer of uitkeringsgerechtigde vragen om u terug te betalen. Als hij bij ons is afgemeld, betaalt hij namelijk weer zelf zorgpremie aan zijn zorgverzekeraar. Als u tegelijk ook nog de (hogere) premie op zijn inkomen inhoudt, betaalt hij dubbel. En dat mag niet. Dat staat in de Zorgverzekeringswet. U kunt dat teruglezen in artikel 18f, lid 4.

Verplichte premiebetaling

Houdt u de premie niet in op het inkomen van uw werknemer of uitkeringsgerechtigde? Dan moet u deze zelf betalen. U bent namelijk verplicht de premie iedere maand aan ons te betalen. Betaal op tijd. Zo voorkomt u extra kosten.

Arrange online

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.